uvjetna podrška

Možemo!, AM i UK za pripajanje Rijeka prometa Rijeka Plusu

22.11.2021 u 14:34

Bionic
Reading

Riječki gradski vijećnici platforme Možemo!, Akcije mladih i Unije Kvarnera podržali su pripajanje trgovačkog društva Rijeka promet društvu Rijeka Plus, ali uz uvjet da se provede natječaj za novu upravu tvrtke Rijeka Plus

O zahtjevu su govorili na konferenciji za novinare u ponedjeljak u Rijeci, s obzirom na to da će e se odluka o pripajanju donosi na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća 30. studenoga.

Nebojša Zelič iz Možemo! je rekao da klub ovih stranaka u Gradskom vijeću podržava sve korake koji vode racionalizaciji poslovanja i kvalitetnijem radu gradskih poduzeća, s ciljem što boljeg pružanja usluga uz zaštitu radničkih prava i obaveza.

No, mišljenja smo da je u slučajevima značajnih strukturnih izmjena u gradskim poduzećima, kao što je ovo pripajanje, potrebno provesti natječaj za novu upravu tog uvećanog trgovačkog društva, dodao je.

Vijećnik Akcije mladih Vedran Vivoda istaknuo je da je ovaj potez finalni čin loše provedene reorganizacije komunalnih i trgovačkih društava u vlasništvu Grada Rijeke, te svojevrsni povratak na sam početak. 

 "Nakon milijun kuna potrošenih na američku studiju i punih sedam godina napravili smo čitav krug i praktički se vratili na početak. Sada ćemo imati trgovačko društvo Rijeka plus umjesto trgovačkog društva Rijeka promet koje je 2015. godine imalo sličan djelokrug rada današnjem Rijeka plusu", naglasio je.

"U tih sedam godina bili smo svjedoci svojevrsnog kaosa. Među trgovačkim društvima bila je stalna fluktuacija radnika, preklapanje djelokruga rada društava, nepotrebna birokracija, svake godine se dešavala neka reorganizacija na temelju pokušaja i pogrešaka,  te loše upravljanje samim društvima", rekao je Vivoda.

 Smatra da je nedopustivo da se trenutnom vodstvu Rijeka plusa, iza kojih se vuku razni repovi, bez natječaja daje upravljanje malim holdingom na riječki način.

"Ocjenjujemo da ono nije na potrebnoj razini upravljanja društvom i vodi društvo bez vizije razvoja", zaključio je Vivoda.