kandidat možemo!

Zelič se usprotivio mogućnosti proširenja koncesije na Putničku obalu

29.03.2021 u 12:12

Bionic
Reading

Kandidat platforme Možemo! za gradonačelnika Rijeke Nebojša Zelič u ponedjeljak se usprotivio mogućnosti proširenja koncesijskog područja Porto Baroša i na Putničku obalu u Rijeci, ocijenivši da bi se tako mogao spriječiti prilaz moru u središtu Rijeke

U natječajnom materijalu za koncesijski ugovor uređenja marine na području Porto Baroša u središtu grda navodi se mogućnost proširenja koncesije naknadno i na Putničku obalu, a to je protivno interesu građana i u suprotnosti sa zakonom o koncesijama, upozorio je.

Po tom zakonu se zabranjuje da se naknadno mijenja predmet koncesije, a to je u ovom slučaju samo područje Porto Baroša, istaknuo je Zelič.

I prema Generalnome urbanističkom planu (GUP) je područje Putničke obale javni prostor. Građani ne bi smjeli biti taoci sukoba gradske uprave i Lučke uprave, naveo je Zelič. Kaže da HDZ, koji ne može osvojiti vlast u Rijeci, upravlja tim područjem preko Lučke uprave.

Saborska zastupnica Možemo! Sandra Benčić ustvrdila je da je u natječajnu dokumentaciju uvrštena mogućnost proširenja koncesijskog područja jer HDZ očekuje da bi u budućnosti mogao imati većinu u riječkome Gradskom vijeću ili veći utjecaj na većinu u vijeću, kako bi se promijenio GUP i utvrđena namjena tog prostora, ustvrdila je.

Vjerujem da će građani reći "ne" takvom konceptu, navela je Benčić i najavila da će Možemo! i od Vlade zahtijevati da se onemogući proširenje koncesijskog područja.