TOMISLAV KARAMARKO

Možda se Dalić naljutila jer guramo mlada i stručna lica

29.09.2014 u 10:58

Bionic
Reading

Premijeru Zoranu Milanoviću koji se nalazi u SAD-u predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko poželio je uspjeh i izrazio 'toplu nadu' kako to putovanje neće biti repriza Australije odnosno - 'jedan izlet i posjet obitelji'. Kad je pak riječ o HDZ-ovom gospodarskom programu, Karamarko se zapetljao u odgovorima novinarima

Novinari su Karamarka uhvatili na skupu HDZ-ovog Odbora za zdravstvo, a pitali su ga i za kritike koje dolaze iz samog HDZ-a, posebice onaj Martine Dalić koja je ustvrdila kako Karamarkov HDZ nema gospodarski plan.

'Pomalo se čudim tom pitanju jer smo objavili da radimo gospodarski program i da ga radimo s našim inozemnim prijateljima koji imaju iskustvo koje mi još nemamo. Gospođa Dalić je sudjelovala u svemu tome. Na koji način njoj to ne odgovara ona je sama obrazložila, i to, rekao bih, vrlo neuvjerljivo, pritom koristeći neke neistine. Ja joj želim da uspije u karijeri, ali način na koji je izašla nije korektan. Ona sama kaže da HDZ ima još uvijek vremena za svoj gospodarski program, i ja isto mislim da ima; on će biti gotov prije početka ljeta, krajem proljeća', kazao je Karamarko.

Dodao je i kako je 'Dalić kontradiktorna' te da se pita zašto nije ostala i dalje radila.

'Čini mi se da je ona izašla iz stranke u osobnoj reakciji na nešto što se dogodilo… Ja, naime, i dalje ne dopuštam da se govori o imenima i vladi u sjeni, jer bi to bila zla krv u stranci i u koaliciji. Najprije trebamo imati program, sustav i lagano pripremati ljude. Moj je interes u prvi plan gurati mlada i stručna lica; možda je malo i u tome bio nekakav povod Dalić za reakciju', rekao je Karamarko.

Na novinarsku napomenu kako je još prije godinu dana tvrdio da ima gospodarski program, a sad priča kako se na njemu još radi, Karamarko je ustvrdio kako 'HDZ ima program koji radi i dorađuje sa svojim inozemnim partnerima'.

'HDZ ima program koji radi i dorađuje. Vi to mene pitate, a nikako da to Milanovića pitate. Vidjeli ste Milanovićevo izvješće u maniri najboljeg stand up komičara koji sam ja vidio i slušao, i vi ne problematizirate to što on ništa ne nudi. On nudi svoje fikcije i snove, a ne ono što treba činiti. Gdje je naš program? Naš program se treba raditi, izgrađivati i mi ga imamo. Evo', zaključio je Karamarko.

Novinari su pitali Karamarka slaže li se s Kolindom Grabar Kitarović da se na naše vojnike koji odlaze u Afganistan gleda kao na topovsko meso.

'Nisam čuo tu izjavu gospođe Grabar Kitarović, ona ima svoju turneju i vrlo vrijedno radi na terenu što mi se jako dopada, jer je to formula uspjeha koju sam i sam na neki način promovirao u HDZ-u. Hrvatska je članica NATO-a, ima neke obaveze i s time se moramo pomiriti. Kakve su to obaveze, kako će biti formulirane, ovisi o dogovoru. Ono što je Vlada učinila i nije to iskomunicirala s hrvatskom javnošću to je problem, jer izazivaju zabunu i kontroverze u svemu tome', odgovorio je predsjednik HDZ-a.

Novinare je zanimalo i hoće li s Milanovićem razgovarati o izmjenama Zakona o referendumu.

'Ne. Gledajte, da je normalna situacija, premijer bi davno tražio sastanak s opozicijom. Budući da on to nije učinio, nisam optimist da će do toga doći', kazao je Karamarko, a na pitanje je li on tražio sastanak s Milanovićem odgovorio je da nije po tom pitanju ni on ništa poduzeo.

Novu stranku Radimira Čačića 'Narodna stranka - reformisti' Karamarko nije htio posebno komentirati samo je poručio: 'Ništa ozbiljno!'