JAKO ZADOVOLJNI

Mostovci: Zajedno s Oreškovićem birat ćemo ministre

24.12.2015 u 11:31

Bionic
Reading

Dan nakon što je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović predala mandat za sastavljanje Vlade nestranačkom kandidatu Mosta i Domoljubne koalicije Tihomiru Oreškoviću, mostovci su zadovoljni. O tijeku samih pregovora ne žele govoriti jer smatraju kako je puno toga lošeg napisano, ali je sada riješeno pa tu temu ne žele otvarati. Nisu puno rječitiji niti na upit koja su druga predložena imena za mandatara bila u igri kada je predloženi kandidat izabran, što je dovoljno

'Mandatar je osoba koja je prihvatljiva. Naravno da ćemo u dogovoru s njim i ostalim partnerima definirati sva ostala mjesta. Na kraju krajeva, on je ipak mandatar', rekao je Tomislav Panenić iz Mosta u razgovoru za tportal koji je osobno zadovoljan izborom.

Smatra kako bi bilo u redu da zajedno sjednu i izaberu ljude u Vladu. Što se tiče ministarstava koja bi trebala pripasti Mostu, dodaje Panenić, ona još nisu na taj način izdefinirana.

'Prvo treba složiti koji će to ljudi biti. Mandatar mora imati uvid u to što se i kako predlaže. To je tim koji radi s njim, za njega i za sve nas skupa', poručio je ovaj mostovac.

Na pitanje jesu li i koje alternative postoje izabranom mandataru Tihomiru Oreškoviću, Panenić kaže da sada nije u redu spominjati imena jer je ovo predloženo, izabrano, a to je dovoljno.

'Naglasak je trenutno na gospodarskom oporavku, a Orešković je menadžer u nečemu što svi priželjkujemo. To su ozbiljne i kvalitetne investicije koje želimo u Hrvatskoj i promjena poslovne klime. Mislim da je to najvažnije, a on donosi taj duh neke druge poslovne klime koju bismo ovdje htjeli imati', objašnjava.

Na tijek pregovora se ne želi osvrtati jer su ih mediji pratili.