slobodni govor u saboru

Mostov Ante Kujundžić: Dok god nas prozivaju - znači da smo na dobrom putu

03.02.2021 u 12:05

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Mosta Ante Kujundžić poručio je u srijedu da neće odustati od borbe za interese poduzetnika i ukidanje parafiskalnih nameta te zaključio da su na dobrom putu ako ih vladajući prozivaju.

„Dok god nas vladajući prozivaju znači da smo na dobrom putu”, kazao je Kujundžić u slobodnom iznošenju stajališta referirajući se na "bijes vladajućih" zbog pokušaja ukidanja obveznih članarina u HGK.

Podsjetio je da je to u Mostovom izbornom programu još od 2016. te da su se za to zalagali i Radimir Čačić (Reformisti) i Dario Hrebak (HSLS).

„Pitam se gdje i što to odvodi pojedince od sebe samih i gubitka habitusa politike o kojoj su još do jučer urlikali”, upitao je Kujundžić te HSLS-ovom Hrebaku poručio kako Vlada mora dijeliti sudbinu svog naroda.

"Amnestična i bahata družina naziva nas populistima i demagozima za bilo koju inicijativu, a onda ti isti kopernikanskim zaokretom implementiraju te iste inicijative u zakonske legislative. Most je uspio s IGP-om i s HGK, uspjet ćemo u svemu onome što će život u Hrvatskoj učiniti boljim i pravednijim i to iz oporbe”, zaključio je Kujundžić.

Hrvoje Zekanović u ime Hrvatskih suverenista u slobodnom govoru pozvao je još jednom zastupnike koji su za zaštitu života da potpišu inicijativu da Sabor raspravi njihov prijedlog za zabranu pobačaja.

  • +14
Sjednica Sabora Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Dao je također podršku prosvjedu poduzetnika.

„Na Sljemenu je jučer bilo tisuće naguranih ljudi i nije bilo policije, a danas na trgu jake snage policije paze na epidemiološke mjera...nije logično da na Sljemenu može okupiti tisuće ljudi, a na terasi kafića ne može sjediti nekoliko ljudi”, kazao je Zekanović u slobodnom govoru ocijenivši da se primjenjuju dvostruka mjerila.

Rada Borić (Klub zeleno-lijevog bloka) i Katarina Nemet (Klub zastupnika IDS-a) založile su se za dodatnu zaštitu žrtava seksualnog nasilja osvrnuvši se na brojne prijave nasilja nad ženama na fakultetima i drugim institucijama.