IMAJU KANDIDATA

Most u utrku za čelnika Osijeka šalje Miroslava Šimića

13.01.2017 u 14:30

Bionic
Reading

Iz saborskih klupa u utrku za gradonačelnika Osijeka ovoga bi proljeća mogao krenuti i Miroslav Šimić, aktualni predsjednik Kluba zastupnika Mosta. Njegovo se ime često, kako neslužbeno doznajemo, moglo čuti na Mostovim koordinacijama na kojima se raspravljalo o predstojećim lokalnim izborima

'Postoji ideja da budem kandidat za gradonačelnika Osijeka. No sada sam posvećen poslu predsjednika Kluba Mosta nezavisnih lista i mislim da s te pozicije mogu dosta napraviti za svoj grad. Ako hoću li u budućnosti ući u neke nove izazove, tek će se vidjeti', kratko je za tportal odgovorio Miroslav Šimić koji je u politiku ušao 90-ih godina.

Bio je predsjednik Mladeži HDZ-a Osječko-baranjske županije, ali i jedan od osnivača Demokratskog centra (DC) Vesne Škare – Ožbolt i Mate Granića. Neko vrijeme potom izbiva s političke scene, na koju se vraća 2009. kada s Nezavisne liste Gordana Matkovića ulazi u Gradsko vijeće. Jedan je od osnivača GOGO-a, Građanske opcije grada Osijeka, inicijative koja je prešla u političku stranku, a koja je na predzadnjim parlamentarnim izborima podržala Most Nezavisnih lista, odakle je lansiran u hrvatski Parlament. S GOGO-om se razišao prošloga siječnja kada je unatoč stranačkoj odluci da se povuče iz Mosta koji se tijekom formiranja vlasti priklonio HDZ-u, ostao uz Most.

459377,412993,459482,244603

Ovaj Osječanin, po struci pravnik, u jednom je razgovoru sebe opisao kao 'kolateralnu žrtvu Mostova uspjeha' jer se do tada, kako kaže, nikada nije profesionalno bavio politikom nego je bio vezan uz realni sektor. U saborske klupe došao je iz Kraša u kojemu radi posljednjih 12 godina kao regionalni rukovoditelj i direktor prodaje. Iako još nema službenih potvrda ni s jedne strane, konkurenti na predstojećim lokalnim izborima mogli bi mu biti aktualni gradonačelnik Ivan Vrkić i književnica Ivana Šojat kao kandidatkinja HDZ-a čija se službena potvrda još čeka.