LOKALNI IZBORI

MOST Ružicu Vukovac kandidirao za brodsko-posavsku županicu

22.04.2017 u 21:35

Bionic
Reading

Na lokalnim izborima u Brodsko-posavskoj županiji Mostova kandidatkinja za županicu bit će Ružica Vukovac, novoimenovana državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede, najavljeno je u subotu u Slavonskom Brodu

Kako je najavljeno na konferenciji za novinare, jedno od zamjeničkih mjesta trebalo bi pripasti kandidatu Nezavisne liste Mirka Duspare, aktualnog gradonačelnika Slavonskog Broda.

Most je danas najavio još četiri kandidature za mjesta načelnika općina u  Bebrini, Oriovcu, Donjim Andrijevcima, Velikoj Kopanici i Vrpolju, a, kako je rečeno, s potencijalnim kandidatima i partnerima pregovaraju u tri do četiri općine u ovoj županiji.

'Često u narodu slušamo da trebamo dati priliku mladim, drugačijim ljudima, da trebamo jedan zaokret u politici, to možemo napraviti sa ovom ekipom koju smo okupili oko sebe. Moja kandidatura za županicu Brodsko-posvske županije proizilazi iz moje želje, moje iskrene volje da se nešto na području  Brodsko-posavske županije počne mijenjati. Svjedoci smo jednoličnog, pasivnog stanja, zadnjih 25 godina. Kao društvo, kao zajednica još nismo izašli iz jednoumlja. U Mostu itekao imamo snage to promijeniti', rekla je Ružica Vukovac najavljujući suradnju s Nezavisnom listom Mirka Duspare.

U Mostu suradnju s Dusparom ne žele potvrditi kao koaliciju, već samo kao suradnju, jer obje strane izlaze samostalno s listama za županijsku skupštinu.

Da nije riječ o koaliciji za Hinu je potvrdio i Mirko Duspara, rekavši kako izlazak s odvojenim listama za županijsku skupštinu potvrđuje nepostojanje koalicije.  Prema Dusparinim riječima,  zajednička lista za županicu predmet je razgovora koji još traju.

 U Mostu kažu da će i za Gradsko vijeće u Slavonskom Brodu ići s vlastitom listom, jer dosadašnji način rada u Slavonskom Brodu treba mijenjati.