nova inicijativa

Most kreće u skupljanje potpisa za referendum o covid potvrdama

16.11.2021 u 12:38

Bionic
Reading

Odlukom o obaveznim covid potvrdama u državnim i javnim službama dio građana nije bio zadovoljan, a kritike su došle i od nekih oporbenih stranaka. Neke od njih su se odlučile i na konkretne poteze

'Most okreće inicijativu prikupljanja potpisa za organiziranje referenduma protiv uvođenja covid potvrda kao uvjeta pristupa radnom mjestu i državnim i javnim institucijama. Inicijalni odbor zajedno s pravnim stručnjacima već se sastao, poručio je čelnik Mosta Božo Petrov.

'U fazi smo preciznog definiranja referendumskog pitanja. Uskoro ćemo vas obavijestiti o detaljima inicijative. Most čvrsto staje u obranu ustavnih vrijednosti! Nećemo dozvoliti da se naša ustavna prava krše proizvoljnim odlukama Stožera koji djeluje kao parapolitičko tijelo!', poručili su iz te stranke.

Podsjetimo, i Nikola Grmoja i Miro Bulj već su u javnosti dali do znanja da ne podržavaju covid potvrde. No u Mostu oko covid potvrda nisu jedinstveni. Primjer je tu i Ivan Bekavac, koji se kao član HUBOL-a već pozitivno izjasnio o covid potvrdama.

'Osobno sam, kao liječnik, profesionalac, za njihovo uvođenje. Pokazalo se da je njihovo uvođenje početkom listopada u sustavu zdravstva i socijalne skrbi dovelo do veće cijepljenosti i smanjenja broja testiranja od početnih 25.000 početkom listopada na osam tisuća prije nekoliko dana. U tom periodu cijepljeno je 16.000 zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj skrbi, što najbolje govori o važnosti covid potvrda', kazao je Bekavac za tportal. Dodao je kako se pokazalo da su potvrde pridonijele povećanju cijepljenosti te da su se kao alat u tom smislu pokazale učinkovitima.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HZJZ