mjere

Moskva produljila školske praznike zbog koronavirusa

29.09.2020 u 11:19

Bionic
Reading

Moskovski gradonačelnik Sergej Sobjanin rekao je u utorak da će Moskva produljiti listopadske školske praznike na dva tjedna, u sklopu mjera zaustavljanja širenja koronavirusa.

Mjera slijedi prošlotjednu Sobjaninovu preporuku da svi sa zdravstvenim problemima i oni stariji od 65 godina ostanu kod kuće.

Sobjanin je u utorak rekao da učenici neće ići u školu između 5. i 18. listopada te pozvao roditelje neka osiguraju da njihova djeca ostanu kod kuće za vrijeme tog razdoblja.

"Danas na djecu otpada značajan udio zaraženih, a često nemaju simptoma", napisao je Sobjanin na svojoj internetskoj stranici.

 Kad dođu kući, lako mogu prenijeti virus odraslima i starijim članovima koji će se mnogo teže razboljeti, rekao je.

Izvori su prošli tjedan rekli Reutersu da su moskovske bolnice dobile upute da oslobode stotine kreveta za pacijente od covida-19 kao odgovor na oštro povećanje broja slučajeva.

Kremlj je prošli tjedan rekao kako ne planira nametnuti strogu karantenu unatoč sve većem broju novih slučajeva covida-19.

Rusija je u utorak prijavila 8232 nova slučaja koronavirusa u posljednja 24 sata, te sada zemlja ima ukupno 1,167.805 slučajeva.

Vlasti su rekle da je 160 ljudi umrlo, te je sada broj smrtnih slučajeva 20.545.

Rusija je četvrta u svijetu po broju zaraženih.