vojnička služba

MORH raspisao natječaj za prijam 350 vojnika i mornara

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 23.01.2019 13:14
  • Objavljeno 23.01.2019 u 13:14
Hrvatska vojska-ilustracija

Hrvatska vojska-ilustracija

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Ministarstvo obrane RH (MORH) raspisalo je u srijedu javni natječaj za ugovorni prijam 350 vojnika i mornara u djelatnu vojnu službu, priopćeno je iz MORH-a

Javni natječaj za ugovorni prijam vojnika i mornara u djelatnu vojnu službu raspisan je u skladu sa Zakonom o službi u Oružanim snagama RH i Planom prijma osoblja u djelatnu vojnu službu za 2019. godinu.

MORH podsjeća da su novim izmjenama Zakona o službi u Oružanim snagama iz 2018. godine uvedene značajne novosti vezane za sklapanje ugovora za vojnike i mornare u djelatnu vojnu službu.

'Tako je umjesto sklapanja prvog, drugog, odnosno trećeg ugovora o vojničkoj službi na određeno vrijeme (na 4, 5 i 6 godina), predviđena mogućnost da se nakon prvog ugovora o vojničkoj službi u trajanju od dvije godine, sklopi i drugi ugovor o vojničkoj službi na neodređeno vrijeme. Ovom značajnom mjerom postiže se sigurnost zaposlenja i mogućnost životnog i financijskog planiranja uz sva prava koja rad na neodređeno vrijeme nosi', ističe MORH.

Navodi i da se ovim natječajem u vojničku službu u trajanju od dvije godine prima 350 kandidata, odnosno kandidatkinja za vojnika i mornara, s početkom službe 19. veljače 2019. godine.

Kandidati odnosno kandidatkinje će biti raspoređeni u skladu sa stečenom vojnostručnom specijalnosti te mjestu službe sukladno potrebama Oružanih snaga Republike Hrvatske. Probni rad traje šest mjeseci, a kandidati i kandidatkinje koji se prijavljuju na natječaj moraju ispunjavati uvjete za prijam u Oružane snage RH koji su propisani zakonom.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja podnose se područnom odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta kandidata odnosno kandidatkinje ili Središnjici za upravljanje osobljem na adresi Ilica 256, Zagreb, u roku od osam dana računajući od dana objave natječaja u Narodnim novinama.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!