zrakoplovni tehničar

MORH-ove stipendije za učenike Zrakoplovno tehničke škole Rudolfa Perešina

27.02.2019 u 13:21

Bionic
Reading

U Zrakoplovno tehničkoj školi Rudolfa Perešina u Velikoj Gorici uručeni su u utorak ugovori o stipendiranju učenicima koji se obrazuju za deficitarno zanimanje zrakoplovnog tehničara za potrebe Ministarstva obrane RH (MORH) i Oružanih snaga Republike Hrvatske, priopćeno je u srijedu iz MORH-a

Pomoćnik ministra obrane za ljudske potencijale Zoran Piličić izrazio je zadovoljstvo suradnjom sa Zrakoplovno tehničkom školom Rudolfa Perešina u obrazovanju učenika, dodavši da su sadašnji i budući djelatnici MORH-a i OS RH najveća vrijednost obrambenog sustava:

'Jedna od naših najvažnijih zadaće je ulaganje u mlade ljude, koji će jednoga dana održavati svu zrakoplovnu tehniku', rekao je Piličić. Naglasio je da kroz ovu potporu mladima žele osigurati radna mjesta, podsjetivši da su prijašnji stipendisti odmah po završenju školovanja pronašli svoje mjesto u sustavu MORH-a i OSRH.

Ugovore je primilo 13 polaznika škole, među kojima i jedna učenica, Ivona Vedriš, učenica 3. razreda škole. 'Potpisivanjem ove stipendije pružena mi je sjajna prilika, radujem se poslu koji me čeka u Hrvatskoj vojsci', rekla je Vedriš

MORH dobar poslodavac

Zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Mato Mikić istaknuo je kako je MORH od ranije prepoznat kao dobar poslodavac, a da su ugovori o stipendiranju poticaj mladim naraštajima da svoju karijeru razvijaju u 'velikoj obitelji pripadnika ratnog zrakoplovstva'.

'Raduje nas činjenica da su mladi ljudi prihvatili ponudu MORH-a i odlučili ući u svijet zrakoplovstva, i to u područje zrakoplovne tehnike koja je temelj svakog letenja, a posebice vojnog', dodao je.

Ravnatelj škole Vedran Šarac rekao je kako su stipendije nadogradnja dosadašnje suradnje koja se odvija putem praktične nastave koje učenici pohađaju u postrojbama HRZ-a.

Krajem 2018. godine 30 učenika stipendista 4. razreda šk. god. 2017./2018. uspješno je završilo školovanje i reguliralo dragovoljno vojno osposobljavanje te su primljeni u djelatnu vojnu službu. Svi su raspoređeni u postrojbe HRZ-a na dužnosti zrakoplovnih mehaničara, navodi se u priopćenju MORH-a.