stipendija za najbolje

Algebra nagrađuje izvrsnost maturanata: Pripremi se za maturu i osvoji 10.000 kuna stipendije!

31.10.2018 u 15:03

Bionic
Reading

Oko polovice maturanata u Hrvatskoj odlučuje se za neki oblik organiziranog učenja i priprema za državnu maturu. Algebra i generalni partner OTP banka te partneri Coca-Cola HBC Hrvatska – ovogodišnjim maturantima pripreme žele učiniti ugodnijima tako što će 6 maturanata biti nagrađeno stipendijama u iznosu po 10.000 kuna, a još 6 dobit će povratnu autobusnu kartu Flixbusa do europskog odredišta prema izboru…

U posljednjih nekoliko mjeseci prije mature – kažu stručnjaci iz Algebre – maturanti mogu poboljšati svoje rezultate za 15 do 20 posto u odnosu na znanje koje pokazuju tom prilikom. No, još ranijim početkom priprema, već sada tijekom jeseni, rezultati na važnom ispitu državne mature mogu biti još i bolji. Algebrino prošlogodišnje istraživanje u kojem su sudjelovali sami maturanti, pokazuje kako organizirane pripreme daju i najbolji učinak – preko 90 posto maturanata u konačnici upisuje željeni fakultet!

Algebra i partneri OTP banka i Coca-Cola, olakšat će ovogodišnjim maturantima pripreme za polaganje ovog važnog ispita tako što im u sklopu projekta 'Nagrađujemo izvrsnost!' pružaju priliku da osvoje jednu od šest stipendija u vrijednosti od 10.000 kuna, a još 6 maturanata Flixbus će nagraditi povratnim autobusnim kartama do bilo kojeg odredišta prema njihovom izboru.

Ove će nagrade osvojiti maturanti s najboljim uspjehom na državnoj maturi na obje razine obaveznih predmeta, a jedini je preduvjet da se odluče, upišu i u narednim mjesecima pohađaju pripreme za maturu u Algebri.

Maturanti se u Algebri mogu pripremati za sve obavezne predmete (Matematiku, Hrvatski jezik, strani jezik - Engleski i Njemački) te za izborne predmete (Fizika, Biologija, Kemija, Psihologija, Informatika te Politika i gospodarstvo). Također pripreme mogu pohađati i za specifične prijemne ispite koji ih očekuju na Medicinskom, Filozofskom i Arhitektonskom fakultetu te na umjetničkim fakultetima.

Da su pripreme za maturu velikom broju maturanata potrebne, ali i itekako korisne, također pokazuje Algebrino redovito godišnje istraživanje u kojem su maturanti sami ocjenjivali svoju razinu pripremljenosti za ispit državne mature.

'Nekoliko mjeseci prije mature, maturanti smatraju da su najbolje pripremljeni za ispit iz Engleskog jezika (ocjena 3,39 na skali od 1 do 5), a podjednako nepripremljeni za ispite iz Matematike (2,70) i Hrvatskoga jezika (2,72). No, pravovremene i organizirane pripreme maturantima mogu pomoći da podignu samopouzdanje te da značajno smanje razinu stresa u finalnim mjesecima prije državne mature. Naša ovogodišnja suradnja s OTP bankom i Coca-Colom te Flixbusom motivirat će ih, nadamo se, na kvalitetniju pripremu i bolji uspjeh na maturi', kaže Gorana Urukalo Čorkalo, rukovoditeljica poslovnog područja priprema za državnu maturu u Algebri.

Više informacija o Algebrinim stipendijama za maturante saznaj na linku!