ŠEF UTEMELJITELJA HDZ-A

'Molim Boga za dvotrećinsku većinu u Saboru'

  • Autor: Dražen Prša
  • Zadnja izmjena 25.04.2013 21:12
  • Objavljeno 25.04.2013 u 16:33
Milan Kovač

Milan Kovač

Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic

U Gospiću je održana proširena sjednica Predsjedništva Zajednice Kluba utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman na kojoj su uz članove Predsjedništva ZKU HDZ-a prisustvovali svi predsjednici županijskih odbora ZKU HDZ-a dr. Franjo Tuđman. Predsjednik Kluba utemeljitelja Milan Kovač rekao je kako je 'HDZ jedini jamac opstojnosti Hrvatske' te kako se moli Bogu da će HDZ imati dvotrećinsku većinu u Saboru kako bi mogli mijenjati Ustav

Nazočnima se obratio Darko Milinović predsjednik ŽO HDZ Ličko-senjske županije koji je istaknuo zadovoljstvo što se proširena sjednica održava u Gospiću te rekao da je uvjeren da će ostvariti isti onakav, ako ne i bolji rezultat na izborima, jer je Ličko-senjska županija jedina koja je osvojila preko 50 posto, Grad Gospić 60 posto i sve općine i gradovi su osvojili preko 50 posto mandata na zadnjim EU izborima.

Milinović je iskoristio prigodu da upozna prošireno predsjedništvo i predsjednika Kluba utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman Milana Kovača s trenutačnim političkim kretanjima u Županiji, kazavši da je HDZ okupio trenutačno sve što vrijedi na demokršćansko-pravaškoj opciji u Ličko-senjskoj županiji i da HDZ u toj županiji po svim analizama i sam može dobiti izbore, ali da su stava da je njihova dodatna težina i snaga u okupljanju.

'U Ličko-senjskoj županiji pet političkih stranaka (HDZ, HSS, HSP AS, HSP, HSU) koje pokrivaju demokršćansko-pravaški blok pod istom je kapom, a poučeni iskustvima iz prošlosti, okupili smo ove stranke i odrekli se svoga dijela kolačića u korist drugih i to nam nije uopće bilo teško. Poruka SDP-u iz Ličko-senjske županije je: ne tražite pobjednike među gubitnicima jer HDZ je pobjednik u ovome gradu i u ovoj županiji, a bit će pobjednik i na izborima 19. svibnja. Pobjeda na lokalnim izborima bit će armirani temelj za pobjedu i na parlamentarnim izborima te putokaz SDP-u i koalicijskim partnerima silaska s vlasti, jer u ovih godinu i pol dana pokazali su samo kako se Hrvatska ne smije voditi',  kazao je Milinović.


'Kada sam odlučio da u Gospiću održimo prvu nakon konstituiranja sjednicu Predsjedništva utemeljitelja, rekao sam da idemo tamo, u županiju koja poluči najbolje rezultate, na što mi je jedan kolega rekao, ako je to kriterij, onda iz Like nećeš ni odlaziti', kazao je Milan Kovač, predsjednik Kluba utemeljitelja dr. Franjo Tuđman. 'HDZ je jedini jamac opstojnosti hrvatske države. Iako su nas pokušali uništiti, a to i dalje nastoje, neće uspjeti. Na lokalnim izborima dokazat ćemo im, kao što smo im dokazali na izborima za EU parlament, da su sve njihove ankete obična laž, jer oni u tim anketama nastoje uvjeriti narod da je HDZ prošlost, da su to zastarjele, konzervativne, ustašoidne snage koje žele vratiti Hrvatsku u neku daleku prošlost. Mi utemeljitelji smo rekli dosta, rekli smo da najprije HDZ vraćamo kući, što znači izvornim načelima učenja dr. Franje Tuđmana, a to je pomirba hrvatskog naroda, ne pomirba ideologija, već pomirba hrvatskog čovjeka s hrvatskim čovjekom, jedinstvo domovinske i iseljene Hrvatske i sinergija u borbi hrvatskog naroda RH i BiH da bi stvorili slobodnu državu i sačuvali konstituivnost i ravnopravnost braće i sestara u BiH, koji su ostavljeni na milost i nemilost dvama većinskim narodima u BiH. Matična država, koja je po Ustavu dužna brinuti o Hrvatima u BiH, digla je ruke i pustila ih da sami biju svoju bitku, ali to mora prestati', kazao je Kovač.

Kovač je rekao da, ako je netko radio nepodopštine, neka i odgovara, te da zato preko 200.000 poštenih i moralnih članova HDZ-a ne mora snositi posljedice. HDZ će biti pobjednička stranka na lokalnim izborima, a na parlamentarnim izborima bit ćemo apsolutni pobjednici. 'Molim Boga i nadam se da ćemo imati dvotrećinsku  većinu u Hrvatskom saboru, kao i 90-e, kako bismo mogli mijenjati Ustav, jer mi smo jedina država na svijetu u kojoj kad dođe strani državljanin nema se gdje položiti vijenac. Zaboravili su Oltar domovine, no mi ćemo ga vratiti, aktualna vlast ne da ne zna vladati, nego, bojim se i sve sam više u pravu, to namjerno radi. Žele napraviti kaos u hrvatskoj državi i kao da to jedva čekaju, ali HDZ je jedina snaga koja to može spriječiti. Floskule koje slušamo svaki dan: investicije, otvaranje radnih mjesta, ma to su i ptice na grani naučile. Nema bez iseljene Hrvatske gospodarskog oporavka RH, a vani nas ima koliko i ovdje, zakon ćemo donijeti o iseljenoj Hrvatskoj na temeljima zakona Izraela, Irske i zemalja koje su to već učinile i osnovat ćemo ministarstvo za Hrvate izvan domovine, neće biti samo ured na Markovom trgu gdje za svehrvatske probleme izvan Hrvatske dobivaju 15 milijuna kuna godišnje, što je sramota. Hrvatski narod se više ne smije lagati', kazao je Milan Kovač.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!