Moji gušti s Cro A Porter-a!

Moji gušti s Cro A Porter-a!

08.04.2013 u 14:43

Bionic
Reading

Proteklog sam tjedna posjetila čak tri večeri Cro A Portera i time postala jedna od glavnih posvuduša, ali barem koliko-toliko mogu objektivno pisati jer fotka je jedno, a pogled u živo nešto sasvim drugo. Evo mojih favorita!

Kako me prošlu godinu nije bilo u Hrvatskoj, priznajem da sam se zaželjela vidjeti v živo što se događa na hrvatskoj modnoj sceni pa sam u posljednje vrijeme pohodila sva važnija modna zbivanja. Prvo Fashion.hr, a potom i CAP. I Viktor i Vinko su opet napravili odličan posao. O selekciji dizajnera (posebice onih debitantskih) bi se dalo raspravljati. No, kako se ne bavim modnom kritikom nego afirmacijom ljudi čiji mi se rad sviđa i koji bi rado voljela vidjeti u svojim ormarima, koncentrirat ću se na taj dio priče.

Kroz nekoliko kolaža i tema napravila sam presijek meni najboljih komada. 

CRNO-BIJELI SVIJET

Započet ću monokromatikom jer mi se čini da su bijela i crna boja dominirale pistom u Laubi, a i sama sam već dulje vremena u tom điru. Tamara Bombardelli bila je najveće iznenađenje ovogodišnjeg CAP-a sa svojom prvom samostalnom kolekcijom kojom je pokazala itekakvu zrelost i što je najvažnije nosivost. 

MADAME DEMODE, TAMARA BOMBARDELLI, BORNA & FILS
DIORALOP, TAMARA BOMBARDELLI, XD KSENIA DESIGN
DIORALOP, TAMARA BOMBARDELLI, TEO PERIĆ za MAK



BLOODY MARY

Boja, posebice onih žarkih gotovo da i nije bilo, čast izuzecima poput Zigmana i Borne Rajić koji su se poslužili crvenom kao vodiljom kroz cijelu kolekciju.

BORNA & FILS, LOKOMOTIVA, ZIGMAN, TEO PERIĆ za MAK

HALJINICE KRATKE NEK' SE VIDE NOGE SLATKE

Iako je bilo lijepih i dugih haljina, osobno pretendiram da se, posebice u ova toplija vremena koja samo što nisu, na kratke haljinice.

JET LEG, ZIGMAN, BORIS PAVLIN, TAMARA BOMBARDELLI

PEDESETE SU BILE GODINE

Potonji modeli me nevjerojatno podsjećaju na jednu od najboljih kostimiranih serija u posljednje vrijeme; Mad men, a Teo Perić za MAK cijelu je kolekciju posvetio Hitchcockovim heroinama tog vremena.

LOKOMOTIVA, ZIGMAN, SONJA LAMUT, TEO PERIĆ za MAK


ONE-PIECE ELEGANCE

Veliki povratak kombinezona me posebno veseli, a mogli smo ih vidjeti u gotovo svim kolekcijama.

ARILEO, LOKOMOTIVA, TEO PERIĆ za MAK

WELCOME BACK MR. MANTIL

Mantili su oduvijek bili moja tiha patnja. I nikako da se odlučim koji mi je ljepši od ova tri.

MANUEL MALIGEC, TEO PERIĆ za MAK, SONJA LAMUT


'SUDBONOSNO DA'

Vjenčanica nije ni ovaj put nedostajalo. A najveći od najvećih u svijetu vjenčanica bili su kao i uvijek Matija Vuica i Boris Pavlin. Sumnjam da će im još dugo netko približiti jer su oboje opet pokazali božanstvene kolekcije.

MATIJA VUICA, BORIS PAVLIN

NEKI NOVI FRAJERI

Ni snažniji spol nije ostao zakinut. Za to je uvijek zadužen odličan Tomislav Bahorić, Ivan Man je također oduševio, a Dioralop je imao par zanimljivih avangardnih modela s odličnim printevima.

SPIRIT by T.B., IVAN MAN, DIORALOP
JELENA ALEKSIĆ, JET LEG


Fotografije: Cro A Porter