ISTRAŽNO ROČIŠTE

Mohenskom, Čekliću i Krajini također određen istražni zatvor

01.07.2021 u 18:27

Bionic
Reading

Na Županijskom sudu u Zagrebu u tijeku je istražno ročište na kojem se odlučuje o Uskokovu zahtjevu za sedam osoba koje su jučer uhićene u tri različite afere.

Što se tiče afere "Advent", Denis Mohenski, Jelena Čeklić i Zdravko Krajina osumnjičeni su da su međusobno podijelili pet milijuna kuna prilikom dodjele adventskih kućica u Gradu Zagrebu.

Odlučeno je da to troje osumnjičenika idu u istražni zatvor. Čeklić i Krajina zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, a Mohenski i zbog mogućnosti ponavljanja djela, javio je reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak.

Podsjetimo, Kazimiru Bačiću i Milanu Lončariću određen je istražni zatvor od mjesec dana zbog opasnosti utjecaja na svjedoke.

Andrei Šulentić, članici upravnog vijeća bolnice Srebrnjak te nekadašnjoj pročelnici u Bandićevoj gradskoj upravi određeno je mjesec dana pritvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Ana Stavljenić Rukavina puštena je da se brani sa slobode zbog poodmakle dobi. Puštena je na kućnu njegu nakon što je zbog pada završila u bolnici.