sudske odluke

Bačić, Lončarić i Šulentić ostaju 30 dana u istražnom zatvoru zbog mogućeg utjecaja na svjedoke

01.07.2021 u 17:05

Bionic
Reading

Kazimiru Bačiću, glavnom ravnatelju HRT-a i Milanu Lončariću sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Istražni zatvor određen je i Andreji Šulentić, zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. Ona je osumnjičena za zloporabu položaja u priči oko Dječje bolnice na Srebrnjaku

USKOK je zatražio da se Bačiću i Lončariću istražni zatvor odredi i zbog opasnosti od ponavljanja djela, no sudac istrage taj je prijedlog odbio. Tijekom istrage u odnosu na Bačića predloženo je saslušanje 16 svjedoka, javlja Večernji list.

U međiuvremenu oglasio se odvjetnik Andree Šulentić.

'Sud je odredio istražni zatvor u trajanju od 30 dana. Protiv gospođe Stavljenić Rukavine nije predložen istražni zatvor zbog njezinih godina. Naravno da ćemo se žaliti, kad se i ne žalimo to je zato jer se iza toga krije neka taktika', rekao je Ivo Farčić, odvjetnik Andree Šulentić.

Podsjetimo, nakon ispitivanja, prvookrivljena dugogodišnja Bandićeva suradnica Ana Stavljenić Rukavina puštena je da se od optužbi za zloporabe položaja i ovlasti brani sa slobode, dok je sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda predloženo određivanje istražnog zatvora protiv drugoosumnjičene članice upravnog vijeća (UV) Andree Šulentić koja je u Upravno vijeće imenovana umjesto ranije članice koja navodno nije postupala sukladno njihovim traženjima.

Državno odvjetništvo izvijestilo je da okrivljenice tereti da su u prvoj polovici 2020. udovoljile tadašnjem gradonačelniku koji je od njih tražio da osiguraju da za ravnatelja bolnice bude izabrana osoba koju je on odabrao.

Stavljenić Rukavina je po sumnjama tužiteljstva nakon raspisivanja javnog natječaja 3. siječnja 2020. željenom kandidatu sastavila Program rada i razvoja, što je jedan od uvjeta za javljanje na natječaj, a pri čemu je koristila informacije poznate joj kao predsjednici Upravnog vijeća.

  • +2
Privođenje Ane Stavljenić Rukavine Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Šulentić terete da je tako napisani program rada uvrstila u priloge uz prijavu kandidature tog kandidata koju je osobno predala u poslovnici Hrvatske pošte.

No, Stavljenić Rukavina je potom na traženje Bandića od tog kandidata zatražila da povuče svoju kandidaturu u korist drugog kandidata kako bi osigurala da taj drugi kandidat bude izabran za ravnatelja bolnice.