PUSTI MAŠTI NA VOLJU

ModNation Racers

18.05.2010 u 15:58

Bionic
Reading

Ova simpatična arkadna jurnjava u stilu Mario Karta zadovoljit će igrače koji očekuju neobaveznu zabavu s mogućnošću izrade vlastitih vozila i staza

Ovaj naslov bismo najbolje mogli okarakterizirati kao mješavinu između LittleBigPlaneta i Mario Karta. Ako ste upoznati s ta dva naslova, onda vam je otprilike jasno što možete očekivati od nadolazećeg ModNation Racersa.

Kada smo već krenuli uspoređivati, idemo se malo prisjetiti legendarnog Mario Karta. Poanta te igre je bila u njezinoj jednostavnosti. Simpatični likovi, jednostavne kontrole i lagana upravljivost te odlične i vrlo kreativne staze. Što se nas tiče, sasvim dovoljno da nas potpuno obuzme, jer od takve igre nismo niti tražili nešto više. Očekivali smo zabavu, a nju smo i dobili.

ModNation Racers bi se trebao pojaviti krajem svibnja i to za PS3 te njezinog manjeg brata, PSP. Ta alternativa Nintendovom Mario Kartu osim utrkivanja donosi nam i pregršt alata i mogućnosti kojima imamo slobodu kreiranja vlastitih staza, vozila i vozača te sve to na kraju podijeliti s on-line zajednicom koje na PSN-u ne manjka.

Prije nego što pustite mašti na volju te krenete u izradu staze po vašem 'šmeku', koju ćete konstruirati tako da će većina igrača imati puno problema kako bi ju završilo, morat ćete se prvo pozabaviti stazama i autima koji su igru stavljeni po deafaultu. Vozila i staze koje nađete u igri su sasvim u redu, ali ništa posebno i specijalno. Namjera je vjerojatno bila da se igrače potakne na vlastite kreacije kako bi igra dobila na ekskluzivnosti.

Ukoliko se cijela ta priča oko on line zajednice zavrti u pravom smjeru, unikatnih vozila i staza ne bi trebalo manjkati. Kako biste se što uspješnije razlikovali od drugih, na raspolaganju će vam se nuditi razne naljepnice kojima možete oblijepiti vaše vozilo, motori kojima ćete biti brži te ludi detalji poput drvenih kotača. Staze ćete također moći začiniti raznim rampama i preprekama te ih takve uploadati kako bi ih mogla iskusiti cijela zajednica.

ModNation Racers svoj gameplay temelji na kart-utrkivanju s puno prečaca gdje 'driftanjem' i korištenjem raznih oružja pokušavate pobijediti ostale igrače. Oružja sama po sebi nisu ništa specijalno, a nudit će vam se u obliku udara munje, zvučnog udara ili projektila, ali ništa slično kao u Wipeoutu ili Split Secondu. Primjedbe imamo i na staze, gdje su prečaci ponekad toliko očiti da će te ih vrlo lako zamijeniti za pravi put.

Ovaj ambiciozni naslov programera iz United Front Gamesa spaja više gaming elemenata i žanrova u jednu cjelinu. Arkadno utrkivanje koje se nadopunjuje s pregršt kreativnosti u stilu LittleBig Planeta, a sve u svrhu dokazivanja i izdvajanja iz gomile, mnogima se neće svidjeti i zaobići će ovaj naslov u širokom luku. Neki će igrači pristupiti krajnje oprezno, dok će neki vrištati od veselja svaki put kada naprave novi zavoj na svojoj stazi. Moramo dodati da je ovo ipak naslov za nešto mlađu populaciju, ali to ne znači da u njoj neće uživati i nešto stariji igrači. Naše mišljenje je da će ModNation Racer biti onoliko dobar koliko će on line zajednica ulagati u nju svojom kreativnošću i konstantnim trpanjem novog sadržaja. Pa tko voli, nek izvoli!

Mod Nation Racers gameplay