Moderni nomadi okupljaju se pod dugom!

Moderni nomadi okupljaju se pod dugom!

04.12.2012 u 17:22

Bionic
Reading

Da hipiji nisu izumrla vrsta, svjedoče nam prekrasne fotografije godišnjih okupljanja mladih boema i antikonzumerista koje svojim fotoaparatom već nekoliko godina bilježi Kanađanin Benoit Paillé

Na samom početku da razjasnimo - što je Rainbow Gathering

Okupljanja Rainbow zajednice su antikapitalista, antisistemaša i antikonzumerista, ilitiga drugim riječima, hipija, boema i nomada, koja se povremeno održavaju pod vedrim nebom, na različitim kontinentima, čiji korijeni sežu još od šezdesetih godina prošlog stoljeća u SAD-u. Zalažu se i prakticiraju ideale mira, ljubavi, harmonije, slobode, svjesno izražavajući alternativu mainstreamu popularne kulture, konzumerizma, kapitalizma i masovnih medija.

Često zbog svojih okupljanja i načina život imaju problema s lokalnim zajednicama, no svojim su dugogodišnjim okupljanjima dokazali svojevrstan sociološki fenomen.
Nerijetko se o njima govori u kontekstu zlouporabe droga, golotinje i ostalih protukulturalnih aspekata zapadnjačkog načina života što nimalo ne čudi, jer i danas među nama ima onih koji misle da su vegetarijanci 'čudaci' ili ljudi s piercingom 'drogaši'.

Bez obzira na to kakav bio naš stav prema ovakvom načinu života, fotografije koje je zabilježio Benoit tijekom Rainbowa na Kanarskim otocima, Palenqueu, Chiapasu, Meksiku i Québecu uistinu su impresivne.

I kako sama autorica kaže:

People are love,
are magic,
are beauty
these sister and brother are the people of the future.

Photos: Benoit Paillé



Više radova ovog talentiranog fotografa možete vidjeti na njegovom sajtu Behance

Ako želite probuditi malog nomada u sebi, kliknite na link gdje ćete naći sve potrebne informacije u vezi s okupljanjima Rainbow