sreća u nesreći

Mladić s Korduna lakše ozlijeđen nakon što mu se prevrnuo radni stroj i aktivirao zaostalu minu

22.02.2019 u 19:31

Bionic
Reading

U minskom incidentu u petak je u Karlovačkoj županiji ozlijeđen 24-godišnjak, izvijestio je MUP, a kako se doznaje u karlovačkoj bolnici, riječ je o lakšim ozljedama koje je mladić zadobio prilikom prevrtanja radnog stroja koji je proširivao put i aktivirao minsko-eksplozivno sredstvo.

Prema riječima glasnogovornice PU Andreje Lenard, oko 15 sati je u Oštarskim Stanovima u Općini Rakovica 24-godišnjak je radnim strojem proširivao put i u jednom trenutku aktivirao nepoznato minsko- eksplozivno sredstvo. Riječ je prostoru koji nije bio minski sumnjiv. Policija provodi očevid radi utvrđivanja svih okolnosti, a prije očevida teren je pregledao pirotehničar.

Od ravnatelja Opće bolnice u Karlovcu Ervina Jančića Hina doznaje da je pacijent ozljede zadobio prilikom prevrtanja teškog radnog stroja u kojem je bio, ali ga je stroj zaštitio od eksplozije, te nema eksplozivnih rana ni prijeloma.

 Mladić se prilikom prevrtanja i okretanja radnog stroja u kojem je bio natukao i ima podljeve po cijelom tijelu, obrađen je i njegove su ozljede okarakterizirane kao lake s mogućom prekvalifikacijom na teške tjelesne, no nisu oštećeni vitalni organi i nema ni prijeloma ni otvorenih rana, rekao je Jančić.