AMATERSKI INOVATOR

Ovaj kineski poljoprivrednik zamijenio je traktor za snove i poletio

  • Autor: T. B.
  • Zadnja izmjena 05.12.2018 14:43
  • Objavljeno 05.12.2018 u 14:43
tportal

Izvor: Screenshot / Autor: YouTube

Bin Xu većinu je života proveo kao jedan od oko 300 milijuna osoba koje rade u kinsekoj poljoprivrednoj industriji, no uvijek je sanjao o letenju. Zbog toga je počeo graditi svoje letjelice

Kinez Bin Xu dugi je niz godina radio u poljoprivrednoj industriji, no jednog je dana odlučio dati se u potjeru za svojim snovima o letenju. Bin Xu uzeo je poljoprivrednu opremu i od nje sagradio svoju prvu letjelicu.

Bin Xu već je mnogo puta letio u svojim bizarnim napravama. Koliko su njegove letjelice amaterske možda najbolje govori činjenica da je upravljač na jednoj od njih joystick za računalo.

Bin Xu nije sam u želji za letenjem – cijeli niz poljoprivrednika dio je neobične zajednice amaterskih dizajnera letjelica. Kao što bi se moglo očekivati, kako se radi o amaterima, nisu sve letjelice uspješne. Niz kineskih sanjara završilo je u bolnici, a neki od njih i s vrlo ozbiljnim povredama.

Bez obzira na opasnosti, Bin Xu, kao i mnogi drugi amateri, pokušava sagraditi lakšu, jeftiniju i – najvažnije – čudniju letjelicu.

Pogledajte!

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!