REKORDER IZ BRESTOVCA

Mladić napravio 41 prekršaj bez vozačke dozvole

16.02.2010 u 17:26

Bionic
Reading

Više od 22 tisuće prometnih prekršaja bilo je procesuirano unazad dvije godine na području požeško-slavonske Policijske uprave (PU), od toga se oko 23 posto ili 5500 odnosi na teže, kao što je vožnja pod utjecajem alkohola, nepropisna brzina, upravljanje tehnički neispravnim vozilom te vožnja bez vozačke dozvole

Zabrinjava da pojedini prekršitelji ponavljaju prekršaje, rekao je danas na konferenciji za novinare Ivan Ilić, voditelj pododsjeka za prometnu sigurnost PU-a.

Rekorder među ponovljenim prekršiteljima je 27-godišnjak iz općine Brestovac, s čak 41 prekršajem zbog upravljanja vozilom prije nego je stekao pravo na to, tj. bez vozačke dozvole, te 20-ak prekršaja zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

"Od ukupna broja prekršaja gotovo dvije tisuće ili 8,6 posto je počinjeno zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Te je prekršaje počinilo 1500 sudionika, pri čemu je 715 prekršaja ili 37 posto počinilo gotovo 300 recidivista.

Najokorjelija su dvojica "ponavljača": 21-godišnjak i 56-godišnjak koji su po devet puta počinili takav prekršaj. Kad je riječ o vožnji neregistriranih i tehnički neispravnih vozila, tu vodi 21-godišnjak koji je u dvije godine počinio 21 takav prekršaj, a iza njega je 27-godišnjak s 11 ponovljenih prekršaja. Vozeći nepropisnom brzinom, 93 su vozača počinila 200 prekršaja, navodi Ilić.

Policija je prema recidivistima postupila po zakonu pa ih je stotinjak zbog alkohola završilo u prostorijama za zadržavanje.

Od ukupna broja prometnih prekršaja deset posto počinili su "ponavljači", navode u policiji.