KARAVANA KROZ 30-AK GRADOVA

Mladi HNS-ovci kreću u kampanju za legalizaciju prostitucije

18.04.2013 u 15:48

Bionic
Reading

'Cilj, ali i dužnost liberalne opcije je da bude korak ispred ostalih i trudimo se to postići', rekao je na konferenciji za medije u Središnjem uredu HNS-a predsjednik Mladih HNS-a Zvonimir Klobučar i time najavio početak devete zaredom kampanje Mladih koja će u subotu početi u Osijeku. Klobučar je naglasio da se neće libiti govoriti o stavovima Mladih HNS-a ma koliko, poput legalizacije prostitucije i lakih droga, ti stavovi bili tabu tema u našem društvu

Potpredsjednica HNS-a i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, osvrćući se na važnost uključivanja mladih u politiku, ali i svaki drugi aspekt javnog života i rada, izjavila je kako je zadaća onih koji danas vode državu i na čijem radu ista opstaje, 'pripremiti' teren onima koji uskoro slijede, prije svega mladima koje čekaju mnogi izazovi poput skorog ulaska u EU.

'Posljednje vrijeme različita istraživanja pokazuju da trend nepovjerenja u naše državne institucije opasno raste i ne čudi što rezultati tih istraživanja pokazuju kako velik broj mladih želi otići iz RH i raditi u zemljama Europske unije. Naša je zadaća da umjesto toga Europsku uniju dovedemo ovdje i da mladi ljudi mogu i žele raditi ovdje', poručila je Pusić.


Zvonimir Klobučar je novinarima predstavio i knjižicu s programom i stavovima Mladih HNS-a u kojoj se zalažu za već spomenutu legalizaciju prostitucije, kao i lakih droga, ali naglašavajući da o tim temama treba raspravljati i odlučivati s velikom dozom opreznosti vodeći itekako računa o mračnoj strani cijele tematike. 'Ovim materijalom nastojimo politiku približiti mladima i potaknuti ih na veću političku participaciju', poručio je Klobučar.

Vesna Pusić ponosno je izrazila zadovoljstvo aktivnošću Mladih HNS-a naglašavajući kako je za svaki oblik civilnog udruživanja važno da ima i horizont nadolazeće generacije. 'U tom pogledu mladi predstavljaju upravo to. Otvaranje prema novim temama, prema novom načinu gledanja na različite teme, neophodno je. Nužno je i da u nekim stvarima mladi imaju i drugačije, možda i revolucionarnije stavove od starih jer u protivnom ne bi bili ni potrebni', zaključila je potpredsjednica HNS-a.

Osobnim dolaskom, s kolegom s kojim dijeli mjesto potpredsjednika HNS-a, Ivanom Vrdoljakom, te čelnicima Libseena, Vesna Pusić već u subotu u Osijeku pružit će podršku kampanji Mladih HNS-a. U idućih pet tjedana Mladi će obići trideset gradova diljem Hrvatske, a svoju podršku na tom putu dat će im i saborski zastupnici HNS-a.

O diskriminaciji mladih pogledajte dio filma Mreže mladih