POLITIČKA SATIRA

Mladi HNS-a podijelili Zlatne ćune HDZ-ovcima

11.03.2011 u 16:39

Bionic
Reading

Mladi HNS-a upriličili su svečanu dodjelu nagrada pod nazivom Zlatna ćuna pojedinim članovima Vlade, navodi se u priopćenju koje su poslali

Iako mladi HNS-ovci navode da je konkurencija bila izrazito velika, ipak su uspjeli odabrati laureate.

Zlatnu ćunu za najdublji džep dobio je Ivan Šuker, kao osoba koja je zemlju zaduživala iz dana u dan sve do smjene, objašnjavaju HNS-ovci u priopćenju, te je jedna od ključnih osoba zaslužnih za trenutno stanje u RH.

Zlatnu ćunu za inovativne izjave dobio je Andrija Hebrang, osoba koja gotovo svakodnevno uveseljava javnost svojim viđenjem i interpretacijom istine, Ćuna za životno djelo otišla je u ruke Vladimira Šeksa kao osobe koja je najdugovječniji vladar (iz sjene) Republike Hrvatske, navode Mladi HNS-a.

HNS-ovom Zlatnom ćunom u kategoriji karcinom sustava okitio se Darko Milinović za svoj medicinski doprinos trovanju sustava. Zatim je nagradu za specijalna dostignuća dobila cijela Vlada, kao najzaslužnija institucija za postojeće stanje, a ponajprije za rekordni broj od 335.000 nezaposlenih.

Na kraju su HNS-ovci dodijelili i Ćunu za osiguravajuća društva cijelom HDZ-u, stranci koja godinama stoji iza (preko)brojnih afera, odnoseći se pokroviteljski prema njihovim sudionicima.

'Mladi HNS-a ovom akcijom htjeli su prije svega izreći svoju negativnu ocjenu kojom ocjenjuju rad aktualne Vlade. Bez obzira na činjenicu što premijerka Kosor posljednjih dana hvali vlastiti rad i zasluge, mišljenja smo da realni pokazatelji i podaci (ponajprije rekordan broj nezaposlenih, te negativni gospodarski trendovi) ukazuju na loše rezultate rada Vlade. Mladi HNS-a ovom su akcijom također pozvali Vladu da raspiše izbore u što skorijem roku', stoji u priopćenju HNS-a.