SRETNO OKONČANA POTRAGA

Mladi Belgijanac pronađen u Flengima kod Poreča

14.08.2012 u 15:25

Bionic
Reading

Mladi Belgijanac Josquina Machiels (29), koji ima blaži psihički poremećaj, pronađen je u ponedjeljak uvečer u mjestu Flengi nedaleko od Poreča. 'Policijski službenici pronašli su ga oko 20 sati u jednom ugostiteljskom objektu u Flengima', priopćila je Policijska uprava istarska zahvalivši se svima koji su pomogli u traganju za mladićem

Josquin Machiels u lipnju se udaljio iz Lanaken Rekema u Belgiji, a u Poreč je doputovao krajem srpnja belgijskim rent-a-carom. Mladić je navodno bio viđen i u Kopru, a prema izvodima bankovnih kartica roditelji su doznali da bi se mogao ponovno nalaziti u Poreču.

U nadi da će pronaći sina, kojeg su bezuspješno tražili i u Parizu i u talijanskoj Modeni, roditelji su doputovali u Poreč, gdje su se za pomoć obratili lokalnom mediju i policiji. Doista, nestalog belgijskog mladića kao gosta porečkih ugostiteljskih objekata prepoznalo je više djelatnika i turista, a zadnji put je viđen u subotu porečkoj slastičarnici Nadia u naselju Donji Špadići. Potraga za nestalim mladićem, koji nije opasan za okolinu, ali je vrlo plah, naposljetku je sretno okončana jučer navečer u Flengima.