UBIJENE DVIJE OSOBE

Misrata u plamenu nakon žestoka bombardiranja

01.05.2011 u 20:42

Bionic
Reading

Luka libijskog grada Misrate, u okruženju progadafijevih vojnih snaga, u nedjelju navečer je u plamenu nakon žestoka bombardiranja u kojima su smrtno stradale najmanje dvije osobe, izvijestili su očevici

Luka je iznimno važna zbog opskrbe stanovnika grada, a u okruženju provladinih snaga je već dva mjeseca. Svi kopneni pristupi tom gradu prekinuti su. U raketiranju grada desecima raketa kasno poslijepodne i navečer uništen je pristup gradu koji su čuvali pobunjenici, pri čemu su najmanje dvije osobe ubijene.

France presse prenosi da su Gadafijeve snage nastavile s bombardiranjem grada koje je trajalo oko dva sata te da su se detonacije mogle čuti i iz područja oko zračne luke, pri čemu je ubijeno nekoliko pobunjenika.

Nekoliko stotina afričkih prognanika, koji već tjednima iščekuju evakuaciju, i nedjeljnu večer dočekalo je u šatorima u blizini lučkoga grada. AFP prenosi kako se nakon večerašnjeg bombardiranja ne zna što je s njima.

Dva humanitarna broda u koji se trebalo ukrcati oko 900 prognanika, na vezu je pred Misratom od subote, a posada očekuje NATO-ovo zeleno svjetlo za sidrenje pred Misratom. Glasnogovornik pobunjenika za France presse je rekao kako u luci nema nijednog broda te da je turski brod koji se ondje zatekao u trenutku bombardiranja odmah isplovio.