PODRŠKA GRABAR-KITAROVIĆ

Miroslav Tuđman protiv rođenoga brata: Neka se Škoro odluči je li kandidat za predsjednika ili sređuje stvari u HDZ-u

10.12.2019 u 15:31

Bionic
Reading

Miroslav Tuđman, sin prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, otkrio je da je Kolinda Grabar - Kitarović njegov favorit za poziciju predsjednika/predsjednice Republike te što misli o Miroslavu Škori

'Posao predsjednice ili predsjednika Republike zahtijeva određena znjanja, umijeća, poznavanje situacije, a mislim da je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović jedina koja to ima. Svi ostali kandidati nemaju to iskustvo i to znanje da bi uspješno mogli voditi državu', rekao je Miroslav Tuđman prenosi N1.

Miroslavu Škori je poručio da se mora odlučiti kandidira li se za predsjednika Republike ili da sređuje stvari u HDZ-u, a izjavu svog brata Stjepana Tuđmana koji je rekao: 'Tko kaže da Miroslav Škoro nije i kandidat HDZ-a?' nije htio komentirati.

'Što moj brat misli iskreno rečeno ne znam, ali svatko od nas ima slobodu mišljenja. Ono što ova Vlada vodi je jedna politika kojoj svatko od nas može naći zamjerke, ali mislim da do sada nitko nije predložio bolju politiku. Treba poći od činjenice da je Plenković predsjednik HDZ-a i da se HDZ poziva na načela Franje Tuđmana'.

Dodao je kako jedan dio onih koji govore o suverenistima su oni koji u Bruxellesu nemaju pojma te da je period detuđmanizacije bio na štetu hrvatskog razvoja.

'Neovisno jesmo li ili nismo u Europskoj uniji, postoje zakoni, pravne norme i standardi koje, ako želimo biti čimbenik na sceni, moramo pratiti', zaključio je.