bez elaboriranja

Miro Kovač traži rekonstrukciju HDZ-a, Plenković mu odgovorio: Vidjet ćemo tko će biti glavni u toj igri

19.07.2019 u 14:14

Bionic
Reading

Za pobjedu HDZ-a na idućim izborima potrebna je rekonstrukcija stranke, izjavio je u petak predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku Miro Kovač (HDZ).

"Danas ćemo birati nove ministre. To je važno za funkcioniranje Vlade. Posao u državi treba obaviti za ljude i za narod koji u Hrvatskoj živi", rekao je Kovač novinarima u Hrvatskom saboru.

"Imamo rekonstrukciju u hrvatskoj Vladi, a za pobjede HDZ-a na sljedećim izborima nama je potrebna nadasve rekonstrukcija u HDZ-u", istaknuo je Kovač koji nije htio odgovarati na daljnja pitanja.

Premijer Andrej Plenković u Saboru je komentirao Kovačevu izjavu. "Treba najprije Vladu rekonstruirati, a HDZ konsolidirati. Vidjet ćemo tko će biti glavni u toj igri", piše N1.

Kovača se ubraja među oponente predsjedniku HDZ-a i premijeru Andreju Plenkoviću u toj stranci, a u medijima se spekuliralo da bi se mogao kandidirati i za novog predsjednika HDZ-a na unutarstranačkim izborima koji bi se trebali održati iduće godine.

Kovačavu izjavu komentirao je i predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić. 'Gospodin Kovač je to očito izrekao na tragu svog nastojanja da se neke stvari u HDZ-u promijene. Mislim da mu je predsjednik Vlade odgovorio kako je u ovom trenutku potrebna rekonstrukcija Vlade kako bi se ustabilio HDZ. vjerujem da ćemo s ovom rekonstrukcijom ukloniti i aluzije da bi HDZ podržavao ikakve nezakonitosti', rekao je Bačić.

Upitan jesu mi Miro Kovač ili Davor Ivo Stier opasnost za Plenkovića, Bačić je kazao: 'Mi smo demokratska stranka po statutu, a prilično pažljivo sam čitao statuse i drugih stranaka i siguran sam da nijedna stranka u Hrvatskoj nema ovakvu razinu demokracije. Mi smo toliko jaki da se s takvim stavovima možemo nositi. Činjenica je da su određena događanja povezana uz smijenjene ministre uklonila fokus s uspjeha Vlade u cijelosti'.