POLICIJA POPISALA ZAPLIJENJENU DROGU

Mirna Ultra: Ukupno 352 privedenih i milijun kuna naplaćenih kazni

15.07.2019 u 09:32

Bionic
Reading

'Nikad mirnija Ultra', kako je proglašeno sedmo izdanje trodnevnog festivala koji je u nedjelju navečer završio u Splitu, svoju potvrdu dobila je i u brojkama. Privedene su tek 352 osobe, 255 stranaca i 97 državljana Hrvatske, a ogromna većina njih prijavljena tek prekršajno, i to zbog droge. Na četrdesetak tisuća posjetitelja svake večeri to se smatra mirnim događajem

'S policijskog aspekta imali smo izuzetno mirnu i povoljnu situaciju. U ova tri dana zaista nismo zabilježili nijedan incident većih razmjera, ozljeđivanje osoba ili oštećivanje imovine', kazala je glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske Antonela Lolić.

Na stadionu Park mladeži i oko njega svake večeri bilo je angažirano oko 250 policajaca, i to mahom u civilu i prerušenih u partijanere. Nakon završetka festivala objavljene su i brojke o zaplijenjenim narkoticima: radi se o 716 komada ecstasyja, 1,6 kilograma marihuane, 29 grama i 30 tableta MDMA, 57 grama kokaina, 8,75 grama hašiša, 13 grama speeda i 50 grama ketamina. Od ukupno 352 privedenih, njih osam obrađeno je zbog sumnje u dilanje, a ostali samo prekršajno zbog posjedovanja droge.

Ukupno je, otkrila je splitska policija, naplaćeno kazni u iznosu od otprilike milijun kuna.

'Obzirom na blizinu prometnica koje okružuju sportski kompleks Park mladeži, bili smo maksimalno angažirani u nadzoru prometa i usmjereni na zaštitu svih sudionika u prometu, posebno pješaka i to u vrijeme dolaska na javno okupljanje i odlaska u ranim jutarnjim satima. Unatoč intenzivnom pješačkom prometu, posebno u vrijeme dolaska na javno okupljanje i odlaska u ranim jutarnjim satima, nismo zatvarali prometnice već su policijski službeni na trenu bili maksimalno angažirani i kontrolirali su kretanje velikog broja pješaka i vozila. Građani i posebno vozači svojim su ponašanjem, prateći smjernice policije vezane uz prometovanje ovim dijelom grada (korištenje alternativnih pravaca, povećan oprez, smanjenje brzine) i slijedeći upute policijskih službenika na terenu, doprinijeli da stanje u prometu u ovom dijelu grada bude na zadovoljavajućoj razini i bez većih zastoja', pohvalili su se iz splitske policije.

  • +40
Druga večer Ultra Europe festivala Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL

U splitskoj 'Čistoći' objavili su da su tijekom festivala prikupili nešto manje otpada nego ranijih godina, oko 50 tona, što predstavlja pola količine koju cijeli Split proizvede svakog dana.