novi posao

Ministri Ćorić, Tramišak i Banožić otkrili što očekuju u novim resorima

23.07.2020 u 14:27

Bionic
Reading

Ministri u novoj Vladi Andreja Plenkovića govorili su o svojim novim resorima te kakve rezultate očekuju.

Tomislav Ćorić, koji će biti na čelu Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, rekao je da misli da će vrijeme koje dolazi biti izazovno u ekonomskom smislu.

"Mislim da to predstavlja najveći izazov u mojoj karijeri. Nismo tu da se žalimo već da posao odradimo maksimalno dobro, nismo tu da budemo popularni".

Buduća ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak rekla je kako se premijer uspješno vratio iz Bruxellesa s pregovorima za Hrvatsku 22 milijarde eura, prenosi N1.

"Prvo nas očekuje instrument za oporavak i otpornost, čekamo smjernice Europske komisije, sredstva koja će biti upotrijebljena za likvidnost tvrtki, za očuvanje radnih mjesta, brži oporavak gospodarstva i jačanje zdravstvenog sustava. Nakon toga pristupamo operativnim programima za novi višegodišnji financijski okvir EU, moramo vrlo brzo usvojiti nacionalnu strategiju i što brže početi povlačiti sredstva. Bivša Vlada učinila je izvrsne napretke, došli smo do ugovorenosti od 97 posto, povlačenje sredstava je ubrzano".

Do sada ministar državne imovine, a sada ministar obrane Mario Banožić rekao je da će ga zanimati potrebe vojske te kako ih zadovoljiti u teškim trenutcima s obzirom da je proračun u tom resoru za ovu godinu manji za 530 milijuna kuna. Rekao je da je u tijeku projekt u sklopu kojeg Ministarstvo obrane nabavlja četiri helikoptera, a na kritike da ne zna područje obrane te da nije bio u vojsci, Banožić odgovara:

"Ja gledam da se ministar obrane mora baviti financijskom i rashodovnom stranom".