ŠKOLA ILI SKIJANJE

Ministarstvo obrazovanja oglasilo se o zimskim praznicima

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 08.09.2016 20:56
  • Objavljeno 08.09.2016 u 20:56
Predrag Šustar

Predrag Šustar

Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc / CROPIX

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) izvijestilo je kako do srijede, 8. rujna,, nije primilo ni jedan zahtjev da se pomijeni zadnji tjedan zimskog odmora u školskoj godini 2016./2017. godini koji završava u srijedu, 11. siječnja. tako da drugo polugodište počinje u četvrtak, 12. siječnja, što se, ako županije s ostalim osnivačima škola drukčije ne planiraju na svome području, može pomaknuti na ponedjeljak, 16. siječnja

Kako ističe MZOS, priopćenjem se u srijedu oglasio zbog 'neutemeljenoga problematiziranja trajanja zadnjega dijela zimskog odmora učenika osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2016./2017.i i radi potpune i točne informacije'.

Podsjeća se kako, prema odredbama članka 8. Odluke o početku i završetku nastavne godine, županija s ostalim osnivačima školskih ustanova na svojemu području može za osnovnu školu i/ili srednju školu drukčije planirati početak nastave u prvome polugodištu i/ili trajanje zadnjega tjedna zimskoga odmora, o čemu odlučuje Ministarstvo na prijedlog Ureda državne uprave na razini županije nadležnog za obrazovanje, odnosno ureda Grada Zagreba nadležnog za poslove obrazovanja. Do danas, navodi se. Ministarstvo nije dobilo nit jedan zahtjev za drukčijim trajanjem zadnjega tjedna zimskoga odmora.

Dodaje se da, ako županija s ostalim osnivačima školskih ustanova na svojem području nije drukčije planirala trajanje zadnjega tjedna zimskoga odmora, roditelji koji planiraju s djecom odlazak na skijanje te u tom slučaju djeca dva dana izostaju s nastave, postupit će sukladno Pravilniku za izricanje pedagoških mjera kojim je propisano kako se neopravdanim izostankom ne smatra izostanak s nastave za koji je roditelj unaprijed tražio i dobio odobrenje.

Podsjeća se na neke datume iz kalendara za tekuću školsku godinu u kojoj je nastava počela 5. rujna ove godine, završit će 14. lipnja 2017. godine, a za učenike završnih razreda srednje škole nastava će završiti 19. svibnja 2017. godine. Prvo polugodište trajat će do 23. prosinca ove godine, zimski odmor učenika počet će 27. prosinca 2016. godine, a završiti 11. siječnja iduće godine.

Drugo polugodište počet će 12. siječnja 2017. godine i trajat će do 14. lipnja, a za učenike završnih razreda srednje škole do 19. svibnja 2017. godine. Proljetni odmor počet će 13. travnja i završiti 21. travnja 2017. godine, a ljetni odmor počet će 16. lipnja 2017. godine.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!