izgradnja školskih objekata

Ministarstvo obrazovanja izgubilo spor: Mora platiti 38 milijuna kuna

  • Autor: V. P. P.
  • Zadnja izmjena 29.10.2020 18:12
  • Objavljeno 29.10.2020 u 18:12
Radovan Fuchs

Radovan Fuchs

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Ministarstvu obrazovanja rebalansom proračuna osigurano je 38 milijuna kuna za sudski spor

Riječ je zapravo o više sudskih sporova koji su pokrenuti 2016. godine i koji se odnose na obnovu i izgradnju školskih objekata u Koprivničko-križevačkoj i Varaždinskoj županiji te Gradu Koprivnici, točnije za ukupno 32 škole, odnosno sportske dvorane koje su rađene po modelu javno-privatnog partnerstva, javlja Večernji list.

Ministarstvo stalo na kraj anonimnim prijavama nastavnika: U proceduru upućene izmjene Budući je riječ o više sudskih sporova neki od njih okončani su pravomoćnim županijskim presudama po kojima je Republici Hrvatskoj naloženo isplatiti dosuđene iznose. Naime, samo u Koprivničko- križevačkoj i Gradu Koprivnici ukupno je pet tužbi, isto toliko i u Varaždinskoj županiji.

'U jednome takvome sporu Republika Hrvatska je uložila i prijedlog za dopuštanje revizije, međutim Vrhovni sud RH 26. svibnja 2020. godine odbio je dopustiti reviziju čime je RH iscrpila sve pravne postupke. Slijedom navedenog, Ministarstvo ima namjeru pristupiti sklapanju izvansudskih nagodbi u preostalim sudskim sporovima koji su tijeku kako bi se eventualno izbjegli dodatni troškovi za Državni proračun (kamate) te je u rebalansu osiguralo i potrebna sredstva za tu namjenu', poručili su iz Ministarstva obrazovanja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!