nova afera

Ministarstvo Gabrijele Žalac posao od 13 milijuna kuna dalo tvrtki s jednim zaposlenim koja je dugo bila u blokadi

17.07.2019 u 13:39

Bionic
Reading

Na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova objavljenog u lipnju prošle godine, za nabavu 'cjelovitih i funkcionalnih programskih rješenja informacijskog sustava za strateško planiranje i upravljanje razvoja koje sadržava registar projekta' procijenjenu na 12,99 milijuna kuna plus PDV prijavila se tvrtka sa samo jednim zaposlenim koja je bila i 64 dana u blokadi

Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova raspisalo je natječaj sredinom lipnja prošle godine za nabavu nečega što su nazvali 'cjelovitim i funkcionalnim programskim rješenjem informacijskog sustava za strateško planiranje i upravljanjem razvoja koje sadržava registar projekta', piše Telegram.

Vrijednost te nabave procijenjena je na gotovo 13 milijuna kuna, točnije 12,991 milijun kuna plus PDV. Stigla je samo jedna ponuda, i to zajednice ponuditelja koju su činile tvrtke Ampelos d.o.o. te InfoDom d.o.o. Traženo su isporučili za 16.238.750 kuna s PDV-om, i ministarstvo koje vodi Gabrijela Žalac to je prihvatilo.

Ampelos, navodi se u tekstu, tvrtka je koja ima jednog zaposlenog, a u godini ranije imala ukupne prihode 274.000 kuna te dobit 800 kuna, a nemaju ni web stranicu. Tvrtka je pritom dugo, 64 dana, bila u blokadi. Datum natječaja im se poklopio jer nešto ranije ne bi mogli dostaviti potvrdu da šest mjeseci nisu bili blokirani, što je preduvjet za bilo kakvo poslovanje s državom.

Detalje o novoj aferi iz ministarstva Gabrijele Žalac možete pročitati ovdje.

  • +22
Gabrijela Žalac Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL