RELACIJA ZAGREB-SPLIT

Ministarstvo obrazovanja očekuje brzu odluku NCVVO-a oko spornih putnih naloga

19.12.2019 u 18:09

Bionic
Reading

Ministarstvo znanosti i obrazovanja očekuje brzu i odgovornu odluku Upravnoga vijeća Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) u pogledu nepravilnosti koje su otkrivne proračunskim nadzorom koji je u Centru provelo Ministarstvo financija.

Prema pisanju Jutarnjega lista, nalaz proračunskog nadzora, koji su inspektori Ministarstva financija obavili u NCVVO od studenoga 2018. do veljače 2019. godine, ravnateljici Centra Ivani Katavić od 1. lipnja do 21. rujna izdano je 13 putnih naloga na temelju kojih joj je isplaćeno nešto više od 22 tisuće kuna za privatna putovanja u Split i povratak u Zagreb.

"S obzirom na to da je NCVVO ustanova koja obavlja izuzetno važan posao provođenja državne mature, a to podrazumijeva da sve procedure budu u skladu sa zakonom i najvišim etičkim normama očekujemo brzu i odgovornu odluku Upravnog vijeća", ističu u četvrtak iz Ministarstva znanosti i obrazovanja na upit Hine.

Budući da je Ministarstvo zaprimilo očitovanje predsjednika UV-a Josipa Faričića, u kojemu se navodi da Vijeće nije dobilo na uvid dokument proračunskog nadzora, taj im je dokument proslijeđen te je zatraženo da "sukladno svojim ovlastima u najkraćem mogućem roku sazovu sjednicu i donesu odluku u skladu sa svojim nadležnostima".

Stav Ministarstva o nultoj stopi tolerancije na varanje i korupciju, posebice u sustavu odgoja i obrazovanja, već je od prije dobro poznat i jasno komuniciran prema javnosti, poručuju iz MZO.