AFERA NADZOR

Ministar: Nakon kurira, otkrit ćemo i naručitelje

27.10.2012 u 12:57

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić u intervjuu Novom listu potvrdio je da se 'dogodio ozbiljan proboj u informacije koje je imala policija', no i rekao da se 'policija nije povukla te je u suradnji s tužiteljstvom nastavila kriminalističko istraživanje'. 'Otkriveno je tko su bili kuriri, a otkrit će se i krajnji naručitelji i njegovi motivi', najavljuje ministar policije

Ministar Ranko Ostojić poručio je oporbenom HDZ-u da bi traženu ostavku dao 'kad bi se događaji odvijali na suprotan način i da policija nije radila zakonito svoj svoj posao'.

O 'medijskom progonu' koji se događa posljednjih dana, Novom listu je rekao da se radi 'o hajci u kojoj je očiti cilj poslati poruku policiji ili je eventualno zastrašiti'.

'Valjda za mene već znaju da me ne mogu time zastrašiti. Očito je da im smetam na ovome mjestu, gdje u potpunosti podržavam zakonit, profesionalan i predan rad policije, s jasnom porukom policiji – u kriminalističkom istraživanju radite svoj posao isključivo po zakonu, bez obzira na to o kome se radi', kaže Ostojić.

O tome postoji li razlog za njegovu ostavku, rekao je da smatra da je 'legitimno pravo tražiti bilo čiju ostavku', uključujući i njegovu. No smatra da je trebao dobiti podršku u 'raščišćavanju situacije od onih koji su u policijsko obavještajnom sustavu spremni odavati tajne'.

'Podsjećam da je u međuvremenu otvorena, pa i proširena istraga, te da su u međuvremenu otkriveni i teklići koji su prenosili zainteresiranima tajne podatke', kaže ministar.

Na upit kako će cijela priča u 'aferi nadzor' završiti, odgovara da 'u tišini prolazi da su 'pali' oni koji su davali informacije, da su nakon nekog vremena 'pali' i oni koji su ih prenosili' te naglašava da bi 'i laik mogao izvesti zaključak da bi sljedeći korak u kriminalističkom istraživanju mogao i trebao biti – istražiti tko je krajnji naručitelj i s kojim ciljem'.