svi su pobjednici

U Splitu i HDZ i Rijeke pravde zadovoljni ishodom glasovanja

18.04.2024 u 15:46

Bionic
Reading

I čelnici splitskog HDZ-a i predstavnici koalicije Rijeke pravde izrazili su u četvrtak zadovoljstvo ishodom glasovanja na izborima za saborske zastupnike u Splitu u kojemu je koalicija osvojila 277 glasova više od HDZ-a koji je takav izborni rezultat ocijenio "podjednakim".

U Splitu su Rijeke pravde dobile 25.824 glasova (30,43 posto), a HDZ 25.597 glasova (30,16 posto)

"Split je odlučio Hrvatskoj demokratskoj zajednici dati povjerenje, a najbolji dokaz tomu je podjednak rezultat samostalnog HDZ-a i koalicije Milanović-Puljak," rekao je za Hinu predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta komentirajući rezultate glasovanja u Splitu. Po njegovom tumačenju, treća uzastopna pobjeda HDZ-a (na nacionalnoj razini) dokaz je da će na lokalni izborima u Splitu iduće godine pobijediti HDZ.

Nositelj liste Rijeka pravde u 10. izbornoj jedinci Ranko Ostojić (SDP) ističe kako su pobjedom u Splitu ostvareni ciljevi te koalicije u tom gradu. "Sad nam predstoje pregovori oko mogućeg formiranja Vlade," rekao je Ostojić Hini.

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak, čija je stranka Centar dio koalicije "Rijeke pravde", ustvrdio je kako je ta koalicija odnijela pobjedu u Splitu te poručio članovima koalicije da budu ujedinjeni radi "micanja HDZ-a s vlasti."

"Naša borba još nije završena, ovo je početak puta na kojem moramo biti ujedinjeni kako bi ostvarili cilj, a to je micanje HDZ-a s vlasti," objavio je Puljak na svojoj stranici.

Pozvao je sve oporbene aktere da ispred interesa vlastitih stranaka stave interese Hrvatske i da "pristupe razgovorima u dobroj vjeri jer ono za što se borimo, veće je od svih nas pojedinačno!" "Podržat ćemo sve napore da se sastavi parlamentarna većina u kojoj nema HDZ-a." poručio je Puljak.