morh

Ministar Krstičević Paucima čestitao 29. obljetnicu ustrojavanja

28.04.2020 u 10:14

Bionic
Reading

Ministar obrane Damir Krstičević u utorak je u čestitki za 29. obljetnicu ustrojavanja 4. gardijske brigade istaknuo da su hrabrost i nezaustavljivost Pauka u oslobodilačkim operacijama budili osjećaj ponosa i osnaživali moral hrvatskom narodu u borbi za slobodu

'Tijekom Domovinskog rata hrabrost i nezaustavljivost Pauka u operacijama budili su osjećaj ponosa i osnaživali moral hrvatskom narodu u borbi za slobodu, a crvena beretka, koja je ulijevala osjećaj sigurnosti i moći gdje god bi prošla, bila je simbol vojničkog junaštva i hrabrosti', istaknuo je Krstičević čestitajući pripadnicima 4. gardijske brigade i 3. mehanizirane bojne Pauci Hrvatske vojske 29. obljetnicu.

Podsjetivši da je moderna hrvatska država stvorena zahvaljujući hrvatskim braniteljima koji su beskompromisno stali na branik Domovine, poručio je da zato nikada nećemo zaboraviti 199 Pauka i sve ostale koji su svoje živote nesebično položili na oltar Domovine.

'Pripadnici bojne Pauci danas su nositelji tradicije legendarnih Pauka te čuvaju taj pobjednički identitet časno i ponosno kao i njihovi prethodnici. Dragi Pauci, u svemu što stoji pred vama neka vas prati znak u kojem smo pobijedili. Sretan vam dan brigade i dan bojne! 'In hoc signo vinces'', stoji na kraju čestitke potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića za 29. obljetnicu ustrojavanja udarne 4. gardijske brigade.