pad helikoptera

Ministar Krstičević i general Šundov izrazili sućut obitelji Baturina

28.01.2020 u 10:52

Bionic
Reading

Ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov u utorak su izrazili sućut obitelji pilota Tomislava Baturine, poginulog u padu helikoptera Kiowa Warrior u more Zlarinskog kanala

'Hrvatsko ratno zrakoplovstvo izgubilo je velikog pilota i jednog od onih koji su nam služili na čast i ponos. Obitelj Hrvatske vojske suosjeća s vama u ovim teškim trenucima, izgubili smo hrabrog i poštenog vojnika', navodi ministar Krstičević u izrazima sućuti obitelji Tomislava Baturine koji je smrtno stradao u jučerašnjem padu vojnog helikoptera.

Načelnika Glavnog stožera general Šundov ističe da ga je duboko dirnula tužna vijest o iznenadnoj i tragičnoj smrti cijenjenog pripadnika Hrvatske vojske, uzornog kolege i dragog prijatelja Tomislava Baturine, priopćeno je iz Ministarstva obrane (MORH).

Povodom smrti pilota Tomislava Baturine i Marina Klarina danas u 9 sati otvorene su knjige žalosti u Ministarstvu obrane u Zagrebu na Trg Kralja Petra Krešimira IV br. 1.

Natporučnik Tomislav Baturina, rođen 1987. u Sinju, bio je na dužnosti pilota helikoptera u 2. letačkom vodu 393. Eskadrile helikoptera 93. Krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Pripadnik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva bio je od 2011. godine. Tijekom školovanja u Središtu za obuku HRZ-a prepoznat je kao perspektivan i kvalitetan budući vojni pilot što je i potvrdilo uspješnim završetkom školovanja u 18. naraštaju vojnih pilota kada je proglašen najboljim pilotom naraštaja.

Tijekom svoje karijere u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu ocjenjivan je najboljim ocjenama. Također, za uspješno izvršavanje zadaća više puta je bio pohvaljivan, a nagrade je dobio i od predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH i zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.