sezona 2022./2023.

Ministar Fuchs svima zaželio uspješnu i sretnu novu školsku godinu i upozorio: Moramo biti spremni i na neočekivane izazove

05.09.2022 u 11:32

Bionic
Reading

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs zaželio je učenicima i svima zaposlenima u školskim ustanovama uspješnu školsku godinu 2022./23., izrazivši nadu se će se nastava izvoditi bez teškoća s kojima su se susretali u posljednje dvije godine

Posebni pozdrav dobrodošlice na početku još jedne školske godine, odnosno "na početku novih izazova za sve u sustavu odgoja i obrazovanja", ministar je uputio učenicima prvih razreda osnovne škole te njihovim učiteljicama i učiteljima "uz čiju će pomoć učiti, istraživati i upoznavati svijet, razvijati svoje talente".

Učenicima prvih razreda srednje škole zaželio je uspješni početak srednjoškolskoga obrazovanja kojim će steći znanje i vještine, nova iskustva, poznanstva i prijateljstva, što će ih, dodao je ministar, sve učiniti sretnijim, zadovoljnijim i boljim osobama.

"Vjerujem da će se ove školske godine nastava izvoditi bez teškoća s kojima smo se susreli u posljednje dvije godine", istaknuo je Fuchs.

  • +3
Prvi dan nove školske godine u obnovljenoj osnovnoj školi Ivan Merz u Zagrebu Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic

"Neki od vas započet će novu nastavnu godinu u novoizgrađenim, dograđenim ili novoopremljenim prostorima. Cilj nam je da se u svakoj školi stvore uvjeti rada koji će omogućiti kvalitetnije obrazovanje, ali ipak je najvažnije poticajno okruženje", poručio je ministar dodavši da samo dobrom komunikacijom, suradnjom, međusobnim poštovanjem i razumijevanjem "možemo pridonijeti kvalitetnijem radu i boljem ostvarivanju ishoda".

"Uvijek moramo biti spremni i na neočekivane izazove. U proteklim godinama dokazali ste da nema zapreka koje nije moguće svladati te sam uvjeren da ćemo i ove godine sve izazove zajednički premostiti. Kao i do sada, uvijek možete računati na pomoć i potporu Ministarstva", poručio je ministar zaželjevši učenicima, ravnateljima, učiteljima, nastavnicima, stručnim suradnicima i svima ostalim zaposlenim u školskim ustanovama uspješnu školsku godinu 2022./2023.