ŽUPAN OGORČEN

Ministar Cappelli odbio doći u Zagorje zbog koronavirusa

  • S. S./Hina
  • Zadnja izmjena 30.06.2020 19:19
  • Objavljeno 30.06.2020 u 19:19
Bionic
Reading

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar u utorak je u Loboru na izvanrednoj konferenciji za novinare izrazio žaljenje što ministar turizma Gari Capelli nije došao na potpisivanje ugovora o izradi projektno-tehničke dokumentacije za centar kompetencije izvrsnosti u ugostiteljstvu i turizmu u Zaboku.

Kolar je rekao da se za ovakav nastup odlučio prvi put u sedam godina, koliko je župan. Istaknuo je kako je bio uvjeren da će ministar, kao i u drugim dijelovima Hrvatske, doći na potpisivanje projekta koje je bilo predviđeno 5. lipnja u Zaboku, ali je dan prije otkazano zbog koronavirusa.

"Potpisali su Pula i Opatija, potpisuje Dubrovnik, potpisali su Split i Osijek. Svagdje je bilo svečano potpisivanje jer to je veliki trenutak za svaku županiju, grad i školu", rekao je Kolar i dodao kako je očekivao da će ministar ipak naći vremena i doći.

Umjesto toga, u ponedjeljak je iz Ministarstva turizma za ravnateljicu Srednje škole u Zaboku stigao poziv te isprika da ministar neće doći u Zagorje potpisati ugovor zbog koronavirusa, dodao je Kolar.

"Jučer je djelatnik ministarstva taj ugovor donio ravnateljici na potpis i valjda pod krinkom noći da ga vrati u ministarstvo da slučajno ne bi s SDP-ovim županom ministar u vrijeme predizborne kampanje morao potpisati ugovor koji je upravo taj župan sa svojim timom i Srednjom školom pripremao godinu i pol", zaključio je župan Kolar, kojemu je posebno zasmetalo što ministar ne dolazi u Zagorje zbog koronavirusa, a s druge strane sudjeluje u kampanji za Hrvatski sabor i neprestano je na terenu.

Istaknuo je da je to uvreda svima koji su radili na tom projektu i da je takvo ponašanje ministra nezabilježeno. Na kraju je ministru poželio svu svu sreću u kampanji i siguran boravak sljedeće četiri godine u saborskim klupama jer, zaključio je, ministar sigurno više neće biti.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal