posjet rijeci

Plenković: Ostojićev ubrzani izlazak iz samoizolacije oslikava sav jad i čemer SDP-a

  • M. Šu.
  • Zadnja izmjena 30.06.2020 18:46
  • Objavljeno 30.06.2020 u 18:46
Bionic
Reading

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u Rijeci se osvrnuo na izjave Miroslava Škore da jedna od dvije velike stranke u Dalmaciji pokušava vrbovati ljude s liste Domovinskog pokreta te na jučerašnje sučeljavanje s čelnikom SDP-a Davorom Bernardićem.

'Očekujem da lista HDZ-a dodatno predstavi naš program "Sigurna Hrvatska" koji jamči sigurna radna mjesta, želimo da mirovine porastu za deset posto do kraja našeg mandata, da na tragu našeg programa osiguramo društvenu solidarnost kao i zadnje 4 godine, dali smo 5,6 milijardi kuna za plaće radnika, očekujem potporu i nove mandate u 8. izbornoj jedinci', rekao je Plenković.

Na tvrdnju Miroslava Škore da jedna od dvije velike stranke u Dalmaciji pokušava vrbovati ljude s liste Domovinskog pokreta Plenković je rekao: 'Ne, to nije istina i ne znam na temelju čega to govori', a osvrnuo se i na njegov komentar da neće podržati Vladu u kojoj će on biti premijer.

'Rekao sam da se Domovinski pokret i Škoro pokazao kao sjajan saveznik SDP-a, njihovo postojanje na političkoj sceni pridonijelo je da svi koji su glasali za Domovinski pokret ili to misle na Pantovčaku imaju SDP-ovog kandidata, tu vježbu glasači s centra prema desno ne žele ponoviti, on je bio saborski zastupnik HDZ-a, generalni konzul, pjevao u nizu HDZ-ovih kampanja, nije mi jasan cijeli njegov angažman, što će netko s temama koje je HDZ apsolvirao prije 30 godina donijeti Hrvatskoj 2020. godine', rekao je.

Na pitanje s kim će onda formirati parlamentarnu većinu, Plenković je rekao:

'Pobijedit ćemo i formirati parlamentarnu većinu, to smo pokazali 2016. godine, to smo pokazali tijekom mandata, važno je na izborima osiguramo novu stabilnu većinu, u ovom odabiru kataloga drugih političkih opcija kandidati mogu malo toga ponuditi građanima'.

Na pitanje hoće li im trebati podrška pojedinaca s liste Domovinskog pokreta koji uđu u Sabor, Plenković odgovara:

'Dobit ćemo relativnu većinu, nikakvih razgovora nije bilo, ne znam odakle ta tema Škori. Fascinantnije mi je danas bilo pratiti kako je SDP-ov kandidat u 2. izbornoj jedinici, koji je radio teatar, glumio virologa -hops - najednom osvanuo na sučeljavanju s ministrom Grlićem Radmanom, pet dana nakon neuspjele samoizolacije. Taj potez oslikava sav jad i čemer SDP-a u kampanji koja nastoji izmisliti teme jer sadržaja nema, budući da im je predsjednik takav kakav je, služi se uvredama, floskulama. Ostojić je ubrzano, po nekom Schnell kursu završio svoju samoinicijativnu samoizolaciju, to je rezime SDP-ove kampanje, fantastičan Restart samoizolacije'.

Potvrdio je i da je razgovarao s Angelom Merkel, prenosi N1.

'U ponoć završava naše predsjedanje Vijećem EU, preuzima ga Njemačka, zaželio sam joj uspjeh, više sreće no što smo imali mi jer nismo imali fizičke sastanke i događaje u Hrvatskoj, to ne bi poželio niti jednoj drugoj zemlji, razgovarali smo o pregovorima o višegodišnjem financijskom okviru, čestitala nam je na svemu što smo učinili u okolnostima bez presedana', zaključio je.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal