susret u karlovcu

Ministar Banožić s pripadnicima HRVCON-a koji se upućuju u NATO aktivnost u Mađarsku

  • Autor: I.Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 06.02.2023 11:08
  • Objavljeno 06.02.2023 u 11:08
Mario Banožić u vojarni 'Kamensko' u Karlovcu

Mario Banožić u vojarni 'Kamensko' u Karlovcu

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Josip Kopi

Ministar obrane Mario Banožić susreo se u ponedjeljak u karlovačkoj vojarni "Kamensko" s pripadnicima 2. HRVCON-a koji se upućuju u NATO aktivnost u Mađarsku, te im je poručio kako poštuje i prati njihov predani rad i djelovanje u izgradnji i obrani hrvatskih nacionalnih interesa

U NATO aktivnost ojačane budnosti u Mađarsku u okviru 2. HRVCON eVABG-HUN (i (eVA – enhanced Vigilance Activities) upućuje se 66 pripadnika OS RH, od kojih su dvije pripadnice, a koji će tijekom idućih sedam mjeseci biti sastavnica Borbene grupe pod vodstvom Mađarske. Zapovjednik 2. HRVCON-eVABG-HUN je pukovnik Mile Ostojić.

Ministar Banožić upoznao se s pripremama i spremnosti 2. HRVCON-a te im poručio kako će uvijek imati snažnu potporu Hrvatske vojske, njega kao ministra i Ministarstva obrane, ali i cijele Vlade.

"Poštujemo i pratimo vaš predani rad i djelovanje u izgradnji i obrani hrvatskih nacionalnih interesa te upravo zato, posebice zbog mladih vojnikinja i vojnika, gradimo još moderniju i snažniju Hrvatsku vojsku", istaknuo je Banožić.

Podsjetio je kako su Hrvatska i njena vojska uvijek bile solidarne sa saveznicima i prijateljima te kako u okviru svojih mogućnosti i sposobnosti, doprinose zajedničkim naporima zaštite zajedničkih vrijednosti i očuvanja mira.

Hrvatska je svoj angažman u NATO aktivnosti ojačane budnosti u Mađarskoj počela lani u srpnju kada je u područje aktivnosti uputila prvi kontingent od ukupno 60 pripadnika.

Borbena grupa NATO aktivnosti ojačane budnosti u Mađarskoj sastavljena je od snaga Italije, Turske, Crne Gore, Hrvatske i Mađarske, stoji u priopćenju.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!