politička jesen

Milić o mogućim promjenama u Vladi: Ne znam odakle ta tema u javnom prostoru, Miletića optužio za antivaksersku kampanju

26.08.2021 u 22:59

Bionic
Reading

Hoće li SDP i Domovinski pokret konsolidirati svoje redove ili će se nastaviti unutarstranački obračuni? Tko će od toga politički profitirati? Kakav će biti novi val epidemije i kako će se odraziti na hrvatsko gospodarstvo?, neka su od pitanja na koja su pokušali odgovoriti u emisiji HTV-a Otvoreno

'Vlada je stabilna, naša većina je stabilna od drugog jutra nakon izbora', odgovorio je glasnogovornik Vlade Marko Milić (HDZ) na pitanje o mogućnosti odlaska nekih ministara u Otvorenom HTV-a napominjući kako ne zna odakle uopće takva tema u javnom prostoru. Istaknuo je kako je legitimitet Vlade i HDZ-a vrlo svjež.

Urša Raukar-Gamulin, saborska zastupnica Možemo!, istaknula je problem inflacije. Što se pandemije tiče, Raukar-Gamulin je rekla da akcija oko cijepljenja nije donijela očekivane rezultate, da nije dobro vođena, te da Stožer civilne zaštite nije uvjerljiv.

Mišo Krstičević, član predsjedništva SDP-a, bio je kritičan prema Vladinoj komunikaciji oko cijepljenja. Rekao je i da obnova teče katastrofalno sporo, a te teme dotaknuo se i potpredsjednik Mosta Marin Miletić.

'Tamo dan-danas ljudi nemaju toalet, a premijer priča bajke i priče', rekao je.

Miletić je doveo u pitanje učinkovitost cijepljenja u borbi protiv COVID-a i rekao da država mora osigurati cjepivo za sve, ali da ne može ucjenjivati i prisiljavati građane. Milić je između ostalog demantirao Miletićev navod da je cijepljeno 46 posto ljudi, rekavši da je zapravo cijepljeno 50,6 posto odrasle populacije. Optužio je Miletića da vodi antivaksersku kampanju, a SDP za nasrtaje na rad Stožera.

'Vaš doprinos je nikakav, išli ste rušiti Vladu u najvećoj zdravstvenoj ugrozi, a nakon toga ste od birača doživjeli to što ste doživjeli na parlamentarnim izborima', poručio je Milić.

Igor Peternel (Domovinski pokret) rekao je da se nikoga ne smije diskriminirati na temelju cijepljenosti.

Govoreći o obnovi, predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj rekao je kako misli da europska sredstva neće ostati neiskorištena.

Raukar-Gamulin rekla je da su se stvari s obnovom u Zagrebu pomaknule u 80 dana od kada je Tomislav Tomašević (Možemo!) gradonačelnik, ali da zakon onemogućava brže procese.