PO DŽEPU GRAĐANA

'Miletiću, okači spinove svojih stručnjaka mačku o rep'

06.12.2014 u 14:13

Bionic
Reading

Predsjednik pulskog SDP-a Danijel Ferić u subotu je sramotnom i uvredljivom za sve građane Pule ocijenio najavu pulskog gradonačelnika Borisa Miletića o povećanju prireza poreza na dohodak sa 7,5 na 12 posto od 1. siječnja iduće godine

'SDP neće poduprijeti ovu odluku na idućoj sjednici Gradskog vijeća, čak štoviše tražit će da se ista skine s dnevnog reda, a umjesto nje da se na Gradskome vijeću raspravlja o nenaplaćenim potraživanja grada Pule koji iznose čak sto milijuna kuna', izjavio je Ferić na konferenciji za novinare. Dodao je kako se radi o višestrukom iznosu od onoga što se namjerava uprihodovati od povećanja prireza.

Najavio je i kako će SDP-ovi vijećnici tražiti raspravu o pogodovanju pojedincima jer se 'nekim dužnicima nisu smjele pokretati mjere za naplatu potraživanja'.

'Gradonačelnik Miletić je izmjene Zakona o porezu na dohodak nazvao udarom na gradski proračun, a ja tvrdim kako je upravo njegova odluka udar, ali udar na građane Pule', istaknuo je Ferić i dodao kako pulski gradonačelnik 'pljuje po zakonu za koji je na Vladi i sam IDS digao ruku'.

Stoga je upitao gradonačelnika Miletića, ukoliko već predlaže donošenje takve odluke, zašto u proračunu nije planirao i besplatne udžbenike za pulsku djecu, a istodobno je planirao troškove za PR agencije kojima je do sada plaćeno više od dva milijuna kuna.

'Ako komunalna poduzeća imaju višak novca za plaćanje dva milijuna kuna za ukrašavanje grada, što je inače posao grada, a ne tih poduzeća, zašto onda ta poduzeća ne razmisle o smanjenju komunalnih usluga u gradu Puli', upitao je predsjednik pulskog SDP-a. Osvrnuvši se na Miletićevu najavu o smanjenju plaća u gradskoj upravi, Ferić ga pita što je radio do sada, s obzirom da je prosječna plaća u Hrvatskoj oko pet i pol tisuća kuna, a u javnoj upravi u Puli i Istri gotovo osam tisuća kuna.

'Miletiću stoga poručujem neka si spinove svojih stručnjaka okači mački o rep i građanima odgovori na ova pitanja', poručio je Ferić i pozvao direktore javnih poduzeća da se odupru neprimjerenim naputcima gradonačelnika koji se 'kose sa zakonom'.