HSLS O REZANJU PLAĆA

'Milanovićeva nemoralna odluka'

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 06.03.2014 14:23
  • Objavljeno 06.03.2014 u 14:23
hsls_performans PREDSTEČAJNA NAGODBA

hsls_performans PREDSTEČAJNA NAGODBA

Izvor: Cropix / Autor: Dragan Matic / CROPIX

HSLS se danas usprotivio Vladinu prijedlogu da se zaposlenima u državnim i javnim službama, osim prosvjetarima, ukine dodatak na plaću po osnovi ostvarenih godina radnog staža u visini od 4, 8 i 10 posto.

HSLS u priopćenju predlaže da se premijeru Zoranu Milanoviću i svim ostalim dužnosnicima umjesto za predloženih šet posto bruto iznos plaće smanji za 12 posto, a da se zaposlenima u državnim i javnim službama dodatak na plaću kroz kolektivno pregovaranje sa sindikatima smanji na 2, 4 i 8 posto.

HSLS upozorava Milanovića da zakonskim otkazivanjem prava ugovorenih kolektivnim ugovorima koji su još na snazi u temeljima ruši demokratske standarde kolektivnog pregovaranja i socijalnog partnerstva.

Protiv Vladine politike danas su pred Banskim dvorima prosvjedovali i Mladi hrvatski liberali koji su izveli performans o predstečajnoj nagodbi.

Jedan mladi HSLS-ovac sjeo je na stolicu, a njegove kolege su ga zavezale i na njega stavile natpis 'Pravi vjerovnik predstečajne nagodbe'. Tim performansom poručujemo da je 'pravi vjerovnik' ustvari zarobljenik koji ništa ne može, a predstečajna nagodba u gospodarstvu stvara veliku nesigurnost, rekli su Mladi liberali.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!