VIĐEN U BANSKIM DVORIMA

Milanović se vratio s južne hemisfere

18.03.2014 u 16:52

Bionic
Reading

Nakon gotovo dvotjednog izbivanja iz zemlje, premijer Zoran Milanović sa suprugom i suradnicima vratio se s turneje po Australiji i Novom Zelandu

Iako u Vladi ne otkrivaju vrijeme kada je hrvatska delegacija stigla u metropolu, kazali su nam da je premijer već neko vrijeme na svom radnom mjestu u Banskim dvorima, pišu 24sata

S obzirom da prošlog tjedna nije bilo sjednice Vlade, po povratku u zemlju premijer je odlučio ministre na sjednici okupiti u srijedu u podne. Inače, praksa je da se sjednice Vlade održavaju četvrtkom.


Podsjetimo, Milanovićev odlazak na turneju po Australiji i Novom Zelandu u vrijeme donošenja rebalansa proračuna izazvao je mnoge kritike. Premijera su dočekali ne pretjerano mnogobrojni prosvjednici koji su mu poručili da je Titova lutka, a on se pak trudio nekoliko dana pojasniti kako nije. Usput je posjetio slikara Charlesa Bilicha koji je Tita utjelovio s vampirskim zubima i s ogrlicom od kosturskih glava.

Već prvog dana radnog posjeta Australiji, premijer Zoran Milanović uspio je izazvati čuđenje zainteresiranih promatrača. Uručujući poklon iz Zagreba gradonačelniku Hurstvillea u predgrađu Sydneyja, kao prvi strani državnik koji je posjetio tamošnju gradsku vijećnicu, Milanović je hrvatsku prijestolnicu usporedio s Jeruzalemom.

'Ovo je naš voljeni glavni grad: svojevrsni Jeruzalem za Hrvate. I gdje god da idemo, gdje god da vi idete, nosite uspomene na Zagreb', rekao je Milanović, predajući gradonačelniku srebrnjak 'Grad Zagreb'.