predsjednik republike

Milanović se osvrnuo na Zadar pa dao ocjenu stanja s koronavirusom: Ovo poprima karakter sportske prognoze

24.06.2020 u 19:49

Bionic
Reading

Zahvaljujući kvaru na državnom avionu, predsjednik Republike Zoran Milanović umjesto na vojnoj paradi u Moskvi dan je proveo u Zagorju.

Sudjelovao je na službenom otvaranju Glamping villagea Termama Tuhelj, a komentirao je i aktualna politička događanja u Hrvatskoj, posebno oko teniskom turnira u Zadru i ponovonog širenja koronavirusa.

'S jedne strane je bila ta želja da se malo stvari rasplamsaju u Hrvatskoj, da se ljude privuče i onda je to krenulo nažalost u krivom smjeru. To je moglo proći i bez premijera, možda je i mogao doći dolje. Nažalost jutros sam gledao, na CNN-u smo bili glavna vijest, ali ne dobra vijest. Dakle, ako se i htjelo privući ljude u Hrvatsku, a namjera je vjerujem bila dobra, bez da ulazim u kampanju i da se netko vjerojatno htio malo fotografirati, ali sama namjera je u redu. Krenulo je krivo', kazao je Milanović za RTL Danas.

  • +24
Zoran Milanović na otvaranju Glamping villagea Termi Tuhelj Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Poručio je novinarima da je s njima razgovarao prije dva dana ne bih stajao gdje stojim nego dva metra bliže.

'Sad smo se opet odmaknuli. Ovo sve skupa poprima malo karakter sportske prognoze, malo vamo pa malo tamo, pa malo struka epidemiolozi, pa su struka doktori obiteljske medicine. Dakle, tu i ima i nema struke. Pomalo se gubi kredibilitet cijele priče, ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu", rekao je Milanović.