POREDAK UZVANIKA

Milanović: Sanadera nisam ni primijetio!

Bionic
Reading

Iako je sjedio ispred Ive Sanadera, predsjednik SDP-a Zoran Milanović kaže da ga uopće nije primijetio. Bio je to odgovor na naše pitanje jesu li razgovarali

'Sanadera nisam tamo uopće primijetio - znam da su iza mene sjedili Nikica Valentić i Josip Manolić', izjavio je Zoran Milanović.

Donedavni premijer Ivo Sanader stigao je na Markov trg u 11.30, i to u društvu bivših HDZ-ovih predsjednika Vlade Nikice Valentića i Franje Gregurića, bili su smješteni u trećem redu, zdesna mu je sjedio Gregurić, a slijeva Goran Granić. Ispred njih sjedili su Milanović i Radimir Čačić te tajnica Vlade.

Na pitanje što očekuje od predsjednika Ive Josipovića, Milanović je odgovorio da će novi predsjednik sigurno biti autonoman u odnosu na SDP te da očekuje da će biti 'korektivni kritičar SDP-a'.

Josipovićev protukandidat i predstavnik obitelji prvog predsjednika Miroslav Tuđman kaže da je rano za očekivanja i da treba prvo pustiti predsjednika da djelima pokaže kakve su mu namjere.

Zlatko Gareljić, koji će od sutra raditi na Pantovčaku u Josipovićevom uredu, rekao je da očekuje težak predsjednički mandat zbog cjelokupne situacije.

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor rekao je da je Josipovićev govor bio dobar i da očekuje od predsjednika dobru suradnju s premijerkom i Vladom.