žestoka kampanja

Milanović prozvao premijera i predsjednicu za bezobrazluk i oholost: 'Pa ako sam vam ja bio bezobrazan i bahat – hello?!'

24.08.2019 u 18:45

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović uvjeren je da će dobiti izbore. Kaže da će u kampanji ''više obilaziti ljude, a ne lagati''.

Upozorio je građane, prenosi Dnevnik.hr, da ne budu lakovjerni prema onima koji daju obećanja da će Hrvatska biti najbogatija zemlja na svijetu i predlažu nerealne planove, aludirajući na izborna obećanja dana na prošlim predsjedničkim izborima.

Komentirao je i nejavljanje predsjednice Kolinde po pitanju nasilja u okolici Knina.

'Predsjednik si nikada ne može priuštiti luksuz da bježi. Ovo su teme za predsjednika republike. Ako te netko pita kako bi trebalo funkcionirati zdravstvo, a ti mu kao predsjednik to počneš objašnjavati, onda si prevarant, neiskren, jer to promijeniti ne možeš. Govoriš ljudima što bi voljeli čuti i nakon izbora im okreneš leđa. Ali ovo jesu teme koje se tiču kulture duha i kulture srca nacije, od nasilja i straha, od kulture nezaštićenosti, sve to nažalost seže još u '90-e, kada je nasilje legitimizirano. To je način ponašanja i života HDZ-a u velikoj mjeri. I kada god se bliže izbori privremena taktika pomirljivosti se mijenja u vučju taktiku straha', rekao je Milanović.

  • +8
Varaždin: Predsjednički kandidat Zoran Milanović posjetio je Špancirfest Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

Naglašava da se zalaže za modernu, otvoreno i progresivnu Hrvatsku. Za odlazak ljudi iz zemlje rekao je da nije dobro što odlaze iz bijesa. 'Bijes je jedno štetno stanje emocija. Ako predugo traje postaje ogorčenost. Ogorčenost je najgore stanje duha u kojem može zapasti jedna zajednica', kaže.

Promijenit će to, napominje, na način da uvijek bude na strani slabijeg. Za sebe kaže da je sklon impulzivnim reakcijama, no ne i divljačkim ispadima i oholosti kao što vidimo kod premijera i predsjednice i ministara. 'Takvu razinu oholosti nisam vidio. Pa ako sam vam ja bio bezobrazan i bahat – hello?!'', dodao je.