blagdan svih svetih

Milanović pozvao Plenkovića i Jandrokovića da polože zajednički vijenac za poginule branitelje na Mirogoju

29.10.2020 u 16:52

Bionic
Reading

Ured predsjednika izvijestio je u četvrtak da su uputili poziv predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću i predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću da s predsjednikom Zoranom Milanovićem polože zajednički vijenac na groblju Mirogoj u povodu blagdana Svih svetih

"Budući da do četvrtka popodne, 29. listopada, Ured predsjednika RH nije zaprimio bilo kakav prijedlog iz Vlade RH ili Hrvatskog sabora za zajedničko polaganje vijenca uobičajeno u prigodama državnih blagdana, Ured predsjednika Republike Hrvatske uputio je poziv Uredu predsjednika Vlade Republike Hrvatske i Uredu predsjednika Hrvatskog sabora da predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković zajedno s Predsjednikom Republike polože zajednički vijenac, u petak, 30. listopada 2020. godine", navodi se u priopćenju.

Iz Ureda predsjednika najavljen je da će predsjednik Milanović položiti vijenac i zapaliti svijeću u 10 sati kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja na Mirogoju povodom blagdana Svih svetih.