GOST NA PANTOVČAKU

Gradonačelnik Popovače požalio se Milanoviću da mu država pravi probleme oko poslovne zone

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 21.07.2021 13:09
  • Objavljeno 21.07.2021 u 13:05
Zoran Milanović u razgovoru s čelnicima Popovače

Zoran Milanović u razgovoru s čelnicima Popovače

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Ured Predsjednika RH

Predsjednik Republike Zoran Milanović u srijedu je razgovarao s čelnicima Grada Popovače o problemima oko raspolaganja državnom imovinom i o razvoju agroturizma

Gradonačelnik Popovače Josip Mišković upoznao je predsjednika Milanovića s razvojnim planovima Grada Popovače kojima se žele, rekao je, poboljšati uvjeti života za njegove stanovnike.

Govorio je i o problemima s kojima se suočavaju mnoge manje jedinice lokalne samouprave, pa tako i Popovača. Kao jedan od glavnih problema izdvojio je raspolaganje državnom imovinom.

Interes hrvatskih poduzetnika za ulaganje i otvaranje proizvodnje u Popovači postoji, ali da bi se to ostvarilo potrebno je osigurati dodatno zemljište i proširiti poslovnu zonu za što je gradu potrebna suradnja državnih vlasti, rečeno je na sastanku.

Razgovaralo se i o razvoju agroturizma u Popovači i Moslavini, za što su gradske vlasti također zainteresirane, pri čemu je istaknuto da već sada na području grada djeluje oko 300 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG).

S predsjednikom su na sastanku razgovarali i zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić, predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec, pročelnica Upravnog odjela za proračun i opću upravu Ivona Pušić, pročelnica Upravnog odjela za komunalni sustav i prostorno planiranje Ivka Nikolić Jež i voditeljica službe za društvene djelatnosti Sandra Horvat Dželalija.

Uz predsjednika Milanovića na sastanku je bila i savjetnica Predsjednika Republike za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!